Akıllı saat imei kaydı yapma 2019

/ 17 Nisan 2019 / 16.828 / 1 Yorum
Akıllı saat imei kaydı yapma 2019

Akıllı saat imei kaydı nedir nasıl yapılır? İmei nolu kayıt edilmemiş saatlerde kullanım dışı kalacağı belirtilmektedir. Yasal olması adına imei kaydı şart koşulmuştur.

Akıllı saat imei kayıtlarının yapılması kullanım açısından gerekli bir işlemdir. Yurtdışından gelen bu ürünler kimlik bilgisi açısından IMEI tarzı kayıt işlemlerinden geçerek Türkiye’ye giriş yapmalı ve 120 gün içerisinde imei kaydı yapılmalıdır. Hatta süre bitimine az bir süre kala SMS tarzında size uyarı mesajları gönderilmektedir. Eğer belirtilen bu süre geçerse cihazlar kullanım dışı kalacaktır. Bu bakımdan sadece akıllı bir cihaz olarak kullanabilir ama telefon görüşmesi yapamazsınız. Hat iptal edilir.

Akıllı saat imei kaydı yapma!

Gümrükten geçen cihazlar kayıt altına alınır ve IMEI numarasını *#06# tuşlamasıyla görebilirsiniz. Hatta siz bu imei numarasını bir yerlere not edin. Akıllı saatlerde ise IMEI kaydı telefon üzerinden yapılıyor ve telefona aktarılıyor. Akıllı saatler genelde telefonlar üzerinden kullanıldığı için telefonunuzun olması gerekmektedir. e-devlet üzerinden işlemler yapılır ve ilk olarak “Cihaz kayıt hakkı sorgulama” pencere üzerinden imei kayıt penceresi üzerinden yapabilirsiniz.

Ortalama 150 TL civarında olan bir ücret ödemeniz gerekiyor. Yurtdışından gelen tanıdıklarınız varsa, onların pasaportu üzerine imei kaydı yapabilirsiniz. İnternet üzerinden imei satışı yapılır kod gönderiyoruz tarzı haberlere güvenmeyin. Kimse sizden para alıp uzaktan sizi arayarak imei kaydı yapamaz. Bu konuda dikkat etmenizde fayda olacaktır.

Soru ve görüşleriniz için yorum kısmından iletişime geçebilirsiniz.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


1988 yılında İzmir'de doğdum. Elazığ Fırat Üniversitesi'nde Muhasebe bölümünü okudum. Yazarlık konusuna ise 23 yaşındayken bir hevesle başlayıp, her geçen gün kendimi bu işe bağlayarak yoluma devam ettim. Yaklaşık 8 yıldır bu işle meşgulüm. Kendi sitelerimi açıp defalarca satışını gerçekleştirmeme rağmen, editörlüğü bırakmadım. Yazmak bence para için tek değil, hobi amaçlı yapılan bir meslektir.

Yorum yaz

Akıllı saat imei kaydı yapma 2019 (1 Yorum)

  1. Akıllı saat kaydetmek istediğimde harç bedeli telefon harcı gibi yüksek çıkıyor nasıl kayıt yapacağım