mHealth Sağlık Uygulamaları

/ 29 Ekim 2017 / 1.737 / yorumsuz
mHealth Sağlık Uygulamaları

Akıllı Telefon Uygulamaları İle Sağlığınız Parmak Uçlarınızda 

Hayatımızın artık vazgeçilmez birer parçası haline gelen ve yoğun kullanımdan dolayı nerede ise parmaklarımıza yapışan akıllı telefonlar ile ilgili olarak her geçen gün yeni uygulama güncellemeleri gelmeye devam ediyor. Özellikle de günümüzde herkesin daha da özen gösterdiği sağlıklı yaşam uygulamaları büyük ilgi görüyor. Hayata geçirilen yeni uygulamalar kullanıcıları daha dikkatli olmaya teşvik ederken “nasıl daha sağlıklı olabilirim?” sorusunun yanıtı aranıyor.

Cep telefonu sağlık uygulamaları denildiği zaman akla ilk gelenlerden biri hiç şüphesiz mHealth uygulamasıdır. Bu uygulamanın yanı sıra yine cep telefonu markalarının kendi telefonları için oluşturdukları özel uygulamalarda bulunmaktadır. LG Health bu alanda en iyi olan uygulamalardan biri olarak öne çıkıyor. Geliştirilen her yeni uygulama bir öncekini geride bırakmayı başarırken artık kalp atışının hızını ölçenden günlük sporunuz ile yaktığınız kaloriyi hesaplayan pek çok uygulama bulunmaktadır.

Geliştirilen mobil sağlık uygulamaları sayesinde artık sağlıklarına dikkat eden kişiler bu uygulamalar aracılığı ile birbirleri ile iletişime geçerek daha aktif kullanıcılar olmaktadır. Geliştirilen mobil uygulamaların bu kadar ilgi görmesi ile beraber hastanelerde artık bu tip uygulamalar sayesinde hastalarına daha kolay ulaşabileceklerini keşfetmiş durumdalar. Örneğin Hahnemann Hospital tarafından kullanıma sunulan uygulama hastalara ilaç saatlerini hatırlatırken hastane kontrolleri içinde hatırlatıcı mesajlar gönderiyor. Bu sayede uygulamayı aktif olarak kullanan her 100 hastadan 16’sının hastaneye tekrar gelmek zorunda kalmadığı tespit edildi.

Google Play Sptore’den mHealth Uygulamalarına Göz atın


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz