Android 7.0 Nougat Kullanım Oranı İle Şaşırttı

/ 29 Ekim 2017 / 1.357 / yorumsuz
Android 7.0 Nougat Kullanım Oranı İle Şaşırttı
Android 7.0 Nougat Kullanım Oranı İle Şaşırttı
Google beklenen Android kullanım oranları listesini açıkladı. Android tarafından kullanıma sunulan sürümlerin kullanım oranlarının belirlendiği liste Google Play üzerinden yapılan girişlere göre belirleniyor. Listede dikkat çeken en önemli iki ayrıntıdan biri Android 2.2 ve Android 2.2.3 sürümlerini içeren Android Froyo sürümünün listeye bile girememesi oldu. Diğer bi dikkat çeken ayrıntı ise Android tarafından büyük umutlarla geliştirilen Android 7.0 Nougat sürümünün hala en az kullanılan sürümler arasında alt sıralarda yer alması oldu. 
Android Froyo Artık Kullanılmıyor Mu?
Listede yer almamasına rağmen Android Froyo’nun kullanımdan kalktığını söylemek yanlış olarak kabul ediliyor. Çünkü listede sadece yüzde 0.1’in üstünde kullanım oranına sahip olan sürümler yer alıyor. İlk olarak 2010 yılında kullanıcıların beğenisine sunulan Android Froyo beklenen ilgiyi görmemiş geçen yayımlanan listede de son sırada yer alarak dikkatleri üzerine çekmişti. 
En Çok Kullanılan Sürüm Android Lollipop Oldu
Google Play Store mağazasını 3-9 Ocak tarihleri arasında ziyaret eden kişilerin verileri kullanılarak hazırlanan listede en çok kullanılan Android sürümü ise yüzde 33,4 kullanım oranı ile Android Lollipop oldu. Bu sürümü sırası ile Android Marhmallow ve Android KitKat sürümleri oldu. En son kullanıma sunulan sürüm olan Android 7.0 Nougat sürümü ise sadece yüzde 0,7 kullanım oranı ile listenin son sırasında yer aldı. 

Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz