Android işletim sistemi yeni bir virüs dalgası

/ 29 Ekim 2017 / 1.164 / yorumsuz
Android işletim sistemi yeni bir virüs dalgası
Android Cihaz Kullanıcıları Yeni Bir Virüs İle Karşı Karşıya 
Sık sık virüs saldırılana maruz kalan Android işletim sistemi yeni bir virüs dalgası ile savaşmaya devam ediyor. Amerika kökenli siber güvenlik firması olarak hizmet vermeye devam eden Check Point yapmış olduğu yeni açıklama ile Android kullanıcılarını yeni virüs saldırısına karşı uyardı. Kötü amaçlı yazılım olarak isimlendirilen virüse Gooligan adı verilirken bu virüsün şimdiden Android işletim sistemini kullanan 1 milyondan fazla cihaza bulaştığını iddia etti. 
Tüm Verileriniz Tehlikede!
Check Point tarafından yayımlanan Gooligan virüs raporu ile kötü amaçlı yazılımın Android 4 ve Android 5 işletim sistemini kullanarak çalışan teknolojik cihazlara sızarak Google arama motoru başta olmak üzere tüm programların kullandığı verilere ulaşmak olduğunu dile getirdi. Yapılan ön incelemede virüsün şimdiye kadar Android işletim sistemini kullanan 13 binden fazla cihaza sızdığı tespit edilirken virüslü yazılımdan etkilenen cihaz sayısı olarak ise 1 milyon sınırın aşıldığı belirtildi. 
Google Hesabınız Ele Geçirilmiş Olabilir
Gooligan adı verilen yazılımın şimdiye kadar 1 milyondan fazla kişinin Google hesabına sızmış olduğunu iddia eden Check Point bunun şimdiye kadar Google tarihinde yaşanan en büyük virüs saldırısı olduğunu dile getirdi. Google yetkilileri ile beraber çözüm geliştirebilmek adına ortak çalışma yürüttüklerini dile getirerek tüm Google hesabı kullanıcılarını hesaplarına kontrol etmeye davet etti. Özellikle de Asya’da yaşayan kişilerin saldırının hedefi olduğu vurgulandı. 

Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz