Android Güvenlik Güncellemeleri 2017

/ 29 Ekim 2017 / 883 / yorumsuz
Android Güvenlik Güncellemeleri 2017
Android Güvenlik Güncellemeleri, kısa süre sonra daha düzenli olacak !
Android kullanıcılarının yaşadığı sıkıntıların başında olan güncellemelerin kararsızlığı, Google’ın son duyurusuna istinaden yakın bir zamanda son bulacak.
Google, Android geliştirmeleri içinde en fazla önem verdiği güvenlik konusu için 2016 yılına dair  güvenlik raporlamasını duyurdu. Google ayrıca duyurusunda  2017’de uygulama geliştiricilerin güncelleme ve güvenlik uyarlamalarını çok daha seri bir şekilde kullanıcılara ulaştırılmasını amaçlıyor.
Google, Apple’dan en önemli eksiği olan güncellemeleri hızlandırma çabasında;
Apple, kendi ürünlerinde donanım üreticisi olduğu için güncellemelerini daha stabil olarak kullanıcılarına hızlı şekilde ulaştırabiliyor. Google tarafında ise, güncellemelerin gecikmesi ile nam salan Android’in bu problemini kısa zamanda çözümlemeye çalışıyor. 
Android Security ekibinden Adrian Ludwig ve Mel Miller’ın acıkmalarına göre Google, 2017 yılında uygulama geliştiricilerin güvenlik konusundaki güncellemeleri daha hızlı ve düzenli aralıklarla kullanıcılara ulaştırmasını kolaylaştırmak için bir dizi önlemler alıyor. Google ayrıca buna ilaveten robotik yazılım teknolojisi sayesinde Google Play Store üzerindeki ve diğer platformlardaki güvensiz ve tehlikeli uygulamaları tespit ve önleme teknolojisini önemli düzeyde geliştirmeyi amaçlıyor.
Android 2015 yılından itibaren zararlı yazılımları rekor düzeyde önledi;
Android’in Google Play Store üzerindeki uygulamaları doğrulamak için kullandığı Verify Apps fonksiyonunun kullanılmaya başladığı 2015-2016 yılllarından bu yana zararlı yazılımların etkinliklerini rekor düzeyde azalttığı açıklanıyor. Bu açıklamada % 50’den fazla trojan ve zararlı uygulama yükleme oranının % 0,016 ya düştüğü belirtiliyor. Bu açıklamaya göre Android platformunu kullanan kullanıcılar 1.4 milyar ın üzerinde tehlikeli uygulamadan korunmuş durumda.
Backdoor yazılıların ve izinsiz yüklenmelerin seviyeside 2016 yılında %1 seviyesine inmiş durumda. Google raporuna göre 2016 yılında Google Play Store üzerinden indirilen uygulamaların sadece % 0,015’i tehlikeli iken, 2015 yılında ise zararlı uygulama yükleme oranı 0,015 seviyesinde idi.

Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Benzer Konular

Yorum yaz