Android Telefonlarda İstenmeyen Çağrılar ve Smsleri Engelleme

/ 29 Ekim 2017 / 4.168 / yorumsuz
Android  Telefonlarda İstenmeyen Çağrılar ve Smsleri Engelleme

Android İşletim Sisteminde İstenmeyen Çağrı ve İstenmeyen SMS Engelleme Uygulamaları  

Pek çok kişi istenmeyen numaralardan gelen çağrı ve mesajlar nedeniyle mağduriyet yaşarken aslında istenmeyen bu durumu engelleyebileceğiniz pek çok uygulama bulunmaktadır. Android işletim sistemi için geliştirilen bu uygulamalar sayesinde artık istemediğiniz kişiler ya da kurumlardan gönderilen mesajları ve yapılan çağrıları otomatik olarak engelleyebilirsiniz. Çok sayıda Android istenmeyen SMS uygulama ve istenmeyen çağrı engelleme uygulamaları bulunmakta olup bunların en iyilerinden bazıları şunlardır:

Calls Blacklist Çağrı ve SMS Engelleme Uygulaması 
 

Telefonunuza ek yük getirmeden çalışan Calls Blacklist bu alanda kullanabileceğiniz en iyi uygulamalardan biridir. Uygulama ile istenmeyen çağrıları engelleme hizmeti sunulurken aynı zamanda istenmeyen SMS engelleme konusunda da son derece etkin bir filtreleme hizmeti verilmektedir.

Calls Blacklist Android İndir

Calls Blacklist Özellikleri 

•Engelleme özelliğini tek bir tıklama ile aktif hale getirme ya da devre dışı bırakabilme
•Engellenecek olan numaraları rehberden seçebilme, elle giriş yaparak aktif hale getirme ya da mesaj üzerinden seçebilme
•0800 gibi belirli bir numara aralığını devre dışı bırakabilme
•İstenildiği takdirde güvenilir rehber oluşturma
•Engellenen aramaları ve mesajları günlük olarak listeli halde görebilme

Call Blocker Free

Düşük pil tüketimi ile uygulamalar listesinde üst basamaklara tırmanmayı başaran Call Blocker Free birden fazla engelleme modu özelliği sunmaktadır. Telefon dolandırıcılığına karşı koruma amaçlı olarak özel bir sistem geliştiren uygulama engellenen numaralardan gelen bildirimleri de göstermektedir. Engellenecek olan numaraları rehberden seçebilme, elle giriş yaparak aktif hale getirme ya da mesaj üzerinden seçebilme özelliği bu uygulamada da bulunmaktadır.

Truecaller
 

Bilmediğiniz kişilerden gelen aramaları tespit ederek filtreleme özelliği sunan Truecaller uygulaması başkaları tarafından daha önce spam olarak şikayet edilen aramaları otomatik olarak engellemektedir. İstenmeyen numaraların seçiminde rehber, arama geçmişi ve elle giriş seçeneği sunan uygulama bilinmeyen numaraları taratarak isim ve fotoğraf göstermektedir.

Truecaller Android İndir

Truemessenger
 

İstenmeyen SMS engelleme uygulamaları arasında en popüler olanlarından biri olan Truemessenger ürün reklamları başta olmak üzere SPAM mesajları da engellemekte kullanılabilmektedir. Belirli kişilerden ve numaralardan gelen mesajları engellemesinin yanı sıra mesaj gönderini de tanımlayan uygulama özellikle de dolandırıcılara karşı korunmak isteyen kişilere hitap etmektedir.

Truemessenger Android İndir

Google Phone

Google mühendisleri tarafından geliştirilen uygulama SPAM çağrıları son derece kolay bir şekilde engellerken buna ek olarak işletme adı ve konumunu gelen çağrı ile beraber hemen ekrana yansıtabiliyor.

Mr. Number
 

Belirli alan kodları ve özel numaralardan gelen arama ve gönderilen kısa mesajları kolaylıkla engellemenizi sağlayan Mr. Number aynı zamanda belirlediğiniz listede yer alan kişilerden gelen aramaları da engellemektedir. Yine uygulamada arayan kimliği özelliği de bulunmaktadır.

Mr Number Android İndir

Call Blocker
 
 

Kara liste oluşturmanıza ve bu listede yer alan kişilerin engellenmesini sağlayan Call Blocker ülke veya alan kodu girerek engelleme yapmanıza da olanak sağlamaktadır.

Call Bloker Android İndir


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Benzer Konular

Yorum yaz