Android P: bilmeniz gereken en önemli özellikler

/ 16 Mart 2018 / 1.550 / yorumsuz
Android P: bilmeniz gereken en önemli özellikler

Android P: bilmeniz gereken en önemli özellikler

Google kısa süre önce ilk Android P Geliştirici Önizleme’yi yayınladı . Android Oreo’dan evrimsel bir adım olsa da , dikkat çeken birkaç özellik var.

İlk Android P geliştirici önizlemesi ne kadar başarılı

Şu anda tüm Android cihazların yalnızca yüzde 1,1’i Oreo’da yayınlanmakla birlikte , Google’ın odağı zaten işletim sisteminin bir sonraki iterasyonuna kaydırmaya hazır olduğu görülüyor: Android P. Google, kısa bir süre önce ilk geliştirici önizlemesini yayınladı. Söylenen o ki Android P bu sonbaharda halka açıklanacak. Şimdiye kadar, arama devi hiç şüphesiz yeni özellikler ve baltalar getirecek, ancak burada ilk geliştirici önizlemesinin en önemli özelliklerinden bazıları:

Çentik

Essential Phone , ilk çentiklerden biri olan “ çentik ” ten oluşuyordu ve iPhone X aslında onu bir tasarım trendine dönüştürdü (daha iyisi ya da daha kötüsü, ikincisini okuyorum). Piyasaya sürüldükten sonra, yakın zamanda duyurulmuş olan ZenFone 5 ve söylentilerdeki LG G7 de dahil olmak üzere bu tuhaf tasarımı yansıtan bir Android telefonlar selini gördük . İster beğenilsin ister sevmesin, çentik kalması için burada önemli gibi görünüyor.

Android P ile Google, kamera ve sensör devre dışı bırakmaları için resmi destek sunuyor. Genişten kısasına, uzundan kısaca, Android P her ölçekten çentik barındırmaktadır. Görünen gösterim API’ları, geliştiricilerin, içeriğin görüntülenmemesi ve uygulamalarını buna göre tasarlamaması gereken işlevsel olmayan alanların yerini ve şeklini bulmasını sağlar. Önizlemeyi yürütenler için, Geliştirici seçeneklerine gidin , Çizim seçeneğine ilerleyin ve bu seçeneklerle oynatmak için bir kesme ile bir ekranı simüle et‘i seçin .

İnce tasarım farklılıkları

Android P’nin genel görünümü ve hissi, Google Pixel’in Android Oreo arayüzünden gelen çok tanıdık geliyor. Ancak, özellikle bildirim gölgesi ve ayarlarında ince düzeltmeler mevcut.

Bildirim gölgesinde, artık geçişler ve bildirim alanı ayrılmıştır. Her panelde, Google’ın son tasarım değişiklikleriyle daha uyumlu dört adet yuvarlak köşesi var. Fark etmiş olabileceğiniz gibi, geçişler kendileri biraz farklı görünüyorlar: şimdi, etkinleştirildiğinde gölgeli olan dairesel simgeler bulunuyor.

Bu dairesel simgeler, ayarlar menüsünde de bulunabilir, burada renkler renk kodludur . Dürüst olmak gerekirse, bu tasarım değişikliği bana Samsung’un Galaxy S5 ile birkaç yıl önce yaptığı şeyi hatırlattı . Google’ın sade, minimalist yaklaşımını beğendiyseniz ya da bu yeni Samsung-eskisini tercih ediyorsanız, bu karikatürler büyük bir estetik revizyon değildir. Buradaki değişiklikler hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz .

Kapalı navigasyon Özelliği

Bu şimdiye kadar benim en sevdiğim Android P özelliği olabilir. Google Haritalar bir hayat kurtarıcıdır – bundan şüphe yoktur. Bu, içeride olduğunuzda (alışveriş merkezi, ofis binası veya hatta kapalı bir skywalk sistemi) Google Haritalar’a güvenmekten rahatsız olabilir. Android P, Wi-Fi RTT (Yuvarlak Yolculuk Süresi) olarak da bilinen IEEE 802.11mc Wi-Fi protokolü için yerel destek verir.

Cihazınız donanım desteğine sahip olduğu sürece, uygulamalar cihazın kapalı konumunu tahmin etmek için Android P‘nin yeni RTT API’larından faydalanabilir, genellikle bir ila iki metre arasında kesindir.

HDR ve HEIF için yerel destek

HDR ve HEIF: şu anda teknoloji endüstrisinde iki büyük vızıltı var. Android P, her ikisi için de yerel destek sağlar. Yaklaşan işletim sistemi HDR VP9 Profile için yerel desteğe sahip olacak, bu da geliştiricilerin HDR özellikli videoları çeşitli uygulamalarla son kullanıcılara kolayca ulaştırabilecekleri anlamına geliyor. Android OEM’ler HDR uyumlu cihazları kullanmaya devam ettikçe, Google, Android P’nin HDR VP9 Profili için yerel desteğinin, geliştiricilerin, söz konusu şeylerin yazılım tarafında bu eğilimi takip etmesini teşvik edeceğini umuyoruz.

Apple’ın son duyuruları HEIF’e ilgi duysa da, Android dünyasında hala nispeten yeni olduğu gözlemleniyor. Android P, HEIF görüntü kodlamasını destekliyor ve bu iyi bir haber çünkü HEIF sıkıştırma teknolojisi, çok fazla depolama gerektirmeden yüksek kaliteli fotoğraflar kaydetmenizi sağlıyor. Çevrimiçi görüntülerin sadık bir standardı olan JPEG ile karşılaştırıldığında yeni HEIF formatı, dosya kalitesinden ödün vermeden dosya boyutunu yarı yarıya azaltabilir.

Güvenlik, yenilenmiş

Bu günlerde her bir Android güncellemesinde güvenlik iyileştirmeleri verilmiştir ve Android P bu gvenlik güncelleştirmelerinden nasibini almış görünüyor. En son işletim sistemi olan Google, hataların giderilmesi ve boşlukların kapatılmasının ötesine geçiyor: Android P artık uygulamaların gizlice kaydedilmesini engelliyor ve yedeklemeler için daha fazla şifreleme sunuyor.

GAndroid P’nin güvenlik geliştirmelerine dair bu derinlemesine bir yayında açıkladığından, bir uygulama boşta kaldığında Android P, bir uygulamanın mikrofon, kamera ve sensörlere erişimini sınırlar. Aslında, bu, kötü niyetli uygulamaların izinsiz çeşitli sensörler ve mikrofonlar aracılığıyla sizi kaydetmesini yasaklar. Android P’deki bir başka değişiklik de artık yedeklerin bir istemci tarafı şifresiyle şifrelenmesidir. Bu, PIN’inizi, deseninizi veya şifrenizi, cihazınızı kaldırmadan önce verilerinizi şifrelemek için kullanılır.

Diğer Android P özellikleri, yerel çift kamera desteği, yeni bir ses kaydırıcısı ve gezinti çubuğunda otomatik döndürme düğmesi içerir. Bunları ilk Android P Geliştirici Önizlemesinin gelecek gözden geçirmesinde ayrıntılı olarak ele alacağız, bu yüzden bizi takip etmeye devam edin!

En sevdiğiniz Android P özellikleri nelerdir?


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz