Android Pay Nedir, Android Pay Sistemi Türkiye

/ 29 Ekim 2017 / 1.469 / yorumsuz
Android Pay Nedir, Android Pay Sistemi Türkiye

Android Pay Sistemine 45 Banka Daha Katıldı

Apple Pay sistemine rakip olarak kurulan ve her geçen gün daha da hızlı bir şekilde büyümeye devam eden Android Pay sisteminde yaşanan tüm gelişmeler düzenlenen CES 2017 organizasyonunda paylaşıldı.

Tüketici elektroniği fuarı olarak isimlendirilen ve her yıl düzenlenerek geleneksel bir hale getirilen CES Elektronik Fuarı Organizasyonu Amerika’nın Los Angeles eyaletinde gerçekleştirilmektedir. Fuarın yoğun ilgi görmesi nedeni ile dünyanın en ünlü elektronik markaları da düzenli olarak fuara katılmakta ve yeni modellerinin tanıtımlarını fuarda düzenledikleri özel Showlarla gerçekleştirmektedir.

Android Pay Nedir?

Android işletim sistemi kullanılarak geliştirilen özel bir ödeme sistemidir. Apple tarafından kurulan Apple Pay ödeme sistemine rakip olarak geliştirilen sistem henüz Apple sistemi kadar yaygınlaştırılmış değildir. Bilindiği üzere Apple Pay sistemi ile banka kartı ya da kredi kartı bilgileri Apple cihazı içerisinde token olarak güvenli bir şekilde saklanmakta ve bu bilgiler ile ödemelerinizi sadece Apple cihazınızı kullanarak yapmanıza olanak sağlanmaktadır.

45 Banka İle Daha Anlaşma İmzalandı

Android Pay sistemi ilk olarak İrlanda, Polonya ve Yeni Zelanda ülkelerinde kullanıma sunulmuştu. CES 2017 organizasyonu kapsamında sisteminin tanıtımını sürdüren Android Pay aynı zamanda sistemi genişletmeye de devam ediyor. Android tarafından yapılan açıklamaya göre şirket aralarında Freedom National Bank, Avidia Bank, Kembra Financial CU ve First State Bank gibi son derece önemli bankaların da yer aldığı 45 yeni banka ile anlaşma imzaladığını duyurdu.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Etiketler
Benzer Konular

Yorum yaz