Android SDK Yükleme Rehberi

/ 17 Ağustos 2018 / 5.216 / yorumsuz
Android SDK Yükleme Rehberi

Android SDK Yükleme Rehberi

Android Yazılım Geliştirme Kiti (SDK), yeni başlayanların dikkatini çekmesi için Android geliştirmenin önemli bir parçasıdır. Birlikte Android uygulamalarını oluşturmaya başlamanız gereken bir dizi dosya mevcut. Sanal aygıt yöneticisi ve ADB köprüsü gibi araçlardan ve Java programlarının Android platformunda çalışmasını sağlamak için ek kod kütüphanesinden oluşur. Android SDK ile neyle ilgili daha fazla bilgi için, yeni başlayanlar için Android SDK eğiticisine göz atın .

 

Android SDK’sı nasıl yüklenir?

Tüm bunlar oldukça karmaşık gelse de, sizin için iyi haberlerimiz var. Artık Android SDK hakkında endişelenmenize gerek yok. Çoğunlukla sizin için arka planda ele alınacaktır.

SDK artık Android Studio’ya eklenmiştir. Yeni başlayanlar için Android geliştirmesi daha kolay ve daha kolay hale geliyor ve bu nispeten yeni bir değişiklik, geliştirme ortamınızı geliştirmek ve çalıştırmak için yalnızca iki kurulumdan geçmeniz gerektiği anlamına geliyor: Java Geliştirme Seti (JDK) ve Android Studio.

JDK, bilgisayarınızın Java’yı anlamasını ve çalıştırmasını sağlayan şeydir. Android Studio, Java kodunu gireceğiniz ve bitmiş projelerinizi çalıştırmanıza, hatalarınızı ayıklamanıza, derlemeye ve dışa aktarmanıza izin veren programdır. Buna Entegre Geliştirme Ortamı (IDE) denir

JDK’yı yüklemek için Oracle.com’da bu sayfaya gidin ve en son sürümü (yazma sırasında 10) indirin. Bu tamamlandıktan sonra, .exe dosyasına tıklayın ve ardından İleri’ye tıklayarak adımları izleyin.

 

Android Studio’yu yüklemek de oldukça basittir – buradan nasıl kurulacağına dair bir rehberimiz var . Nihayetinde, sadece yükleyiciyi indirme  ve istendiği gibi adımları takip etme meselesi . Bir noktada, kurulacak SDK için bir yol seçme seçeneği sunulur.

Yeni başlayanlar için Android geliştirmeyi kurmak göreceli olarak akıcı bir süreç haline geldi. Birkaç tane büyük dosya içerir – bu yüzden buna ve uzun indirme sürelerine hazır olun.

SDK güncelleniyor

Android Studio’yu yüklediğinizde, Android SDK’nın en son sürümünü otomatik olarak alırsınız. SDK sürekli yeni özellikler ve güvenlik güncellemeleri ile güncellenmektedir. Bu değişikliklere ayak uydurabilmeniz için işiniz en son sürümleri destekleyebilir.

Bunu yapmanıza yardımcı olmak için Android Studio, SDK yöneticisi olarak adlandırılan bir şey sağlar. Bu, özellikle SDK’nızın parçalarını indirmek için hazırlanmış bir programdır. Yöneticiyi Araçlar> SDK Yöneticisi’ne giderek açın . SDK Platformları ve SDK Araçları sekmelerinin altındaki bir dosya listesiyle karşılaşacaksınız.

SDK platformları, geliştirebileceğiniz Android platformlarıdır. Çalışan bir uygulama oluşturmak için en az birine ihtiyacınız var. En son sürümü seçerseniz, Android’in tüm en son özelliklerini destekleyebileceksiniz.

Android’in yeni sürümleri geriye dönük olarak uyumlu olmalıdır. Bu nedenle, en yeni özelliklerden yararlanmak isteyen profesyonel bir geliştirici değilseniz, ilk kurulumdan geçtikten sonra bu sekmeyi göz ardı etmeniz muhtemelen olasıdır. Yeni başlayanlar için Android geliştirmeyi kolaylaştırır.

SDK Araçları sekmesi altında, tek tek yükleyebileceğiniz SDK’yı oluşturan diğer öğelerin listesini bulacaksınız. Bir çizgi ile mavi kutu olanların güncellenmesi için hazır. Burada en önemli şeyler Android SDK Yapı Araçları, Android SDK Platform Araçları ve Android SDK Araçlarıdır. Ayrıca , uygulamalarınızı PC’nizde çalıştırmayı ve test etmeyi planlıyorsanız, Android Emulator ve sistem görüntülerini de isteyebilirsiniz .

 

Android Studio, herhangi bir zorunlu güncellemenin gerekip gerekmediğini size bildirecektir, böylece çoğu zaman SDK yöneticisini unutabilirsiniz (aynı şekilde, Android Studio’nun kendisi bir güncellemeye hazır olduğunda sizi uyarır). Artık yeni başlayanlardan statüye kadar mezun olduğunuzda, Android’in en yeni sürümlerini desteklemeye nasıl başlayacağınızı biliyorsunuz.

Android SDK’yı kendi başına yükleme

Android SDK’yı kendi başınıza indirip yükleyemeyeceğinizi ve gerek duymanız gerekip gerekmediğini merak ediyor olabilirsiniz.

Bunun uygun olduğu tek kullanımlık durum, kendinizi Unity gibi farklı bir IDE kullanmanız gerektiğini düşünüyorsanız . Unity, Android oyunları oluşturmak için kullanılabilecek bir oyun motoru ve “oyun yapımcısı” dır. Tamamen farklı bir arabirim ve hatta farklı bir programlama dili (C #) kullanacaksınız, ancak Android’de çalışmaya hazır bir Android’e derlenecek olan bu program için Android SDK’nın bir kopyasına ihtiyacınız olacak. Aynı Xamarin gibi diğer araçları kullanarak Android geliştirme için de geçerli .

Android geliştirmeye yeni başlayan bir kullanıcı olarak mümkün olduğunca kolay bir hale getirmek istiyorsanız, Android Studio’yu SDK ile birlikte daha önce olduğu gibi yüklemenizi öneririz (yine de JDK’ya ihtiyacınız var). Bu işlemden geçtiğinizde, SDK’nın kurulduğu yolu not edin. Normalde, SDK’nın bilgisayarınızda bulunduğu diğer IDE’lere söylemeniz gerekecektir. Ayarlarda bu seçeneği bulun (Google nerede olduğunu bilmiyorsanız arkadaşınızdır) ve ardından yapıştır yapıştırın. Android SDK’yı bu şekilde yüklemek yeni başlayanlar için daha kolay ve aynı zamanda geleneksel Android geliştirmeyi denemek istediğinizde Android Studio’nun elinizde olacağı anlamına geliyor.

(Bazı IDE’ler, kurulum sürecinden geçtiğinizde Android Studio’yu otomatik olarak indirme seçeneğini sunacaktır.)

Bu ekstra dosyaların tümünü yüklemek, bilgisayarınızda çok yer kaplayacak. İşleri minimumda tutmaya gerçekten hevesliyseniz, her zaman “komut satırı araçlarını” indirebilirsiniz. Bunu, Android Studio’yu bulduğunuz sayfayı aşağı kaydırarak ve belirli işletim sisteminiz için zip dosyasını indirerek bulabilirsiniz. Bunu nasıl kullanacağınıza dair talimatları burada bulabilirsiniz .

Android SDK’yı indirmek ve yüklemek için her şey var! Bu, yeni başlayanlar için Android geliştirme söz konusu olduğunda ilk ve en önemli adımlardan biridir.

 

 


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz