Android ses kesik veya boğuk geliyor sorunu 2019

/ 27 Mayıs 2019 / 11.734 / yorumsuz
Android ses kesik veya boğuk geliyor sorunu 2019

Android platformunda sesin kesik veya uzaktan gelme sorunu hem yazılımsal hemde donanımsal bir sorun olabilir. İşte sizler için çözüm önerilerimiz…

Yazılımsal hatalardan kaynaklı olabilir!

Akıllı telefon kullanıcıları ses sorunundan şikayetçi olurken, Android sistemlerde en yaygın sorun olarak bilinmektedir. Ses sorunu aslında sesin hem boğuk hemde cızırtılı bir şekilde gelmesiyle beraber uzaktan gelme gibi bir nedenden de kaynaklanabilir. Bu sorun için bazı çözüm yolları ise bulunuyor.

Telefondaki sesin cızırtılı gelme sorunu

Samsung model cihazlarda daha fazla yaşanan bu sorunun çözümü için ayarlar penceresine girmeniz gerekiyor. Daha sonra ise arama ayarları kısmından parazit giderici seçeneğini aktif etmeniz gerekiyor. Bu şekilde sesler artık daha net ve daha anlaşılır bir şekilde gelecektir. Elbette kulaklıkta yani ahizede bir sorun yoksa.

Telefondaki sesin boğuk gelme sorunu

Akıllı telefonların ses çıkış yerleri zaman içerisinde bazı sorunlar oluşturarak sesin boğuk gelme sorunu meydana geliyor. Genel anlamda hoparlör kısmında birikmiş olan tozlar ile ufak parçalardan dolayı bu sorunla karşılaşabilirsiniz. Bunun için çok iyi bir şekilde temizlik yapılması ve boğukluk sorununu çözmek gerekiyor. Ek olarak ekolayzır ayarlarından POP şeklini seçebilir ve patlak ise yeni bir hoparlör takılması gerekebilir.

Telefonda ses uzaktan geliyor sorunu

Android sistem kullanıcıları son zamanlarda konuşma yaptıkları esnada karşıdaki kişinin sesinin çok uzaktan geldiğini söylüyor. Ayarlar kısmından mobil veri kısmına girmeniz ve daha sonra otomatik olarak MCC 286 kısmını MNC 01 olarak kaydetmeniz gerekiyor. Genel de bu sorun Turkcell kullanıcıları için çözüm olmakta. Genel ses sorunlarının bir nedeni ise LTE bağlantısı oluyor. Mobil ağı devre dışı bırakıp birde öyle deneyebilirsiniz.

Son olarak ROM atmışsanız eğer, orijinal ROM kullanınız..


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


1988 yılında İzmir'de doğdum. Elazığ Fırat Üniversitesi'nde Muhasebe bölümünü okudum. Yazarlık konusuna ise 23 yaşındayken bir hevesle başlayıp, her geçen gün kendimi bu işe bağlayarak yoluma devam ettim. Yaklaşık 8 yıldır bu işle meşgulüm. Kendi sitelerimi açıp defalarca satışını gerçekleştirmeme rağmen, editörlüğü bırakmadım. Yazmak bence para için tek değil, hobi amaçlı yapılan bir meslektir.

Yorum yaz