Android Split Screen Nedir, Split Screen Modu Nasıl Kullanılır?

/ 28 Temmuz 2018 / 3.867 / yorumsuz
Android Split Screen Nedir, Split Screen Modu Nasıl Kullanılır?

Android Split Screen Nedir, Split Screen Modu Nasıl Kullanılır?

Son dönemde Avrupa Birliği tarafından verilen rekor ceza ile gündemde olan Google tarafından geliştirilen Android işletim sistemi pek çok özelliği barındırmaktadır. Bunlardan biride Android Split Screen özelliğidir. Peki, Android Split Screen nedir, Android Split Screen modu nasıl kullanılır?

Android Split Screen Nedir?

Android işletim sistemi kullanıcılara farklı çok sayıda uygulama seçeneği sunmaktadır. Kullanıcıların farklı iki uygulamayı aynı anda tek bir ekranda kullanmalarını sağlayan ekran bölme moduna ise Android Split Screen adı verilmektedir. Yani çoklu görev uygulamasıdır ve aynı anda farklı iki uygulamayı tek bir çatı altında birleştirerek eş zamanlı olarak sorunsuz bir şekilde kullanmanızı sağlar.

Android Split Screen Modu Nasıl Kullanılır?

 

Bu özelliği kullanarak aynı anda farklı 2 uygulamayı eş zamanlı olarak kullanmanız mümkündür. Ancak bunun için mutlaka cihazın işletim sisteminin Android 7.0 Nougat ve üzerinde olması ile cihazınızın bu işlevi desteklemesi şartlarını taşıması gerekmektedir. Her türlü Google markalı telefonda çalışan özellik bazı Samsung markalı modellerde de çalışmaktadır.

  • Ekranın hemen sağ alt kısmında bulunan kare şeklindeki ekran geçiş düğmesine basın.
  • Görüntülenmesini istediğiniz uygulamayı tutarak yukarı çekin.
  • Ekranın alt tarafında görüntülenmesini istediğiniz ekranı bulun ve üzerine dokunarak ekranın alt kısmında görüntülenmesini sağlayın.
  • Ekran bölme modundan çıkmak için uygulama geçiş düğmesinin üzerine basılı tutun.

Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz