En Çok Kullanılan Android Sürümü Hangisi

/ 29 Ekim 2017 / 1.393 / yorumsuz
En Çok Kullanılan Android Sürümü Hangisi

Android Sürümlerinin Kullanım Oranları Ne Kadar?

Android işletim sistemi sürekli olarak kendisini geliştirmeye devam ederken yayımlanan her yeni güncelleme farklı özellikler sunmaktadır. Android sürümlerinin kullanım oranları özellikle de Android 7.0 Nougat sürümünde hayal kırıklığı yaşamalarına neden olurken bunun en önemli nedeni olarak Android işletim sistemini kullanan marka ve cihazlara güncellemelerin yavaş verilmesi gösterildi.

Android Marshmallow Liderliğe Çok Yakın Görünüyor

En çok kullanılan Android sürümü olarak listede yüzde 32,9 kullanım oranına sahip olan Android 5.x Lollipop sürümü yer alırken ikinci sırada ise Android 6.0 Marshmallow sürümü yüzde 30,7 oranı ile yer aldı. Androit Kitkat 4.4 sürümü ise yüzde 21,9 oranı ile listenin üçüncü sırasında kendisine yer buldu.

Android 7.0 Nougat Sürümü Başarısız Mı Oldu?

Listenin sonlarında yer alan ve şimdilik sadece yüzde 1,2 kullanım oranı alan Android 7.0 Nougat güncellemesi ise büyük şaşkınlık yaşanmasına neden oldu. Ancak kullanım oranının bu kadar düşük olması Android 7.0 Nougat sürümünün bir başarısızlığı olarak görülmüyor. Oranın bu kadar düşük olmasının tek nedeni olarak Android kullanan cihazlara bu güncellemenin hala markalar tarafından gönderilememesi gösteriliyor.

Pek çok marka hala güncellemeyi cihazlara gönderemezken güncellemeyi veren bazı firmaların da yaşadığı sorunlar nedeniyle güncellemeyi geri çekmesi oranın düşmesine neden oluyor. Ancak kullanım oranları göz önüne alındığında yine de Android Marshmallow sürümünün Android 7.0 Nougat sürümüne geçit vermeyecek gibi görünüyor.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz