Android Telefonlarda Bataryayı Daha Uzun Süre Nasıl Kullanabilirim?

/ 11 Nisan 2018 / 1.731 / yorumsuz
Android Telefonlarda Bataryayı Daha Uzun Süre Nasıl Kullanabilirim?

Android akıllı telefonunuzun pilinin daha uzun süre dayanması

Akıllı telefon bataryaları sonsuza kadar sürmez ve bazı cihazlar neredeyse utanç verici bir ekran kullanımına sahiptir. Bu büyük, tatlı AMOLED ve LCD ekranlar ve uygulamalar bataryanızda bariz bir boşalmadır, ancak Android’inizin daha uzun süre dayanmasını sağlamak için sahne arkasında yapabileceğiniz birçok şey vardır. Akıllı telefonunuzdaki pilin nasıl artırılacağını keşfedelim.

Android Bataryalar/Piller nasıl çalışır?

Çoğu akıllı telefon ya bir lityum-iyon pil ya da bir lityum-polimer pil var. Her ikisi de aslında lityum-iyondur ve bu nedenle, ‘hafıza’ içermez, bu da onları herhangi bir seviyeden şarj edebileceğiniz anlamına gelir – onları şarj etmeden önce bataryanızı tamamen boşaltmanız gerekmez

Aslında, bu tip piller düşük voltaj sorunlarından muzdariptir, dolayısıyla onları tamamen şarj etmek ve tamamen boşaltmaktan ziyade onları kısmen şarj etmek daha iyidir (yüzde 20’den yüzde 90’a kadar). Pil bakımı her zaman tartışmaya açık olsa da, kabul edilen her ipucu için hiçbir fark yaratmadığını söyleyenler var. Sadece sizin için çalışanları bulun ve Android cihazınızda pili artırabilirsiniz.

Chagrin’e göre, 2016’da piyasaya sürülen en önemli cihazların çıkarılabilir pilleri yok. Bu yakında değişmeyecek gibi görünüyor. Ve çoğunun 3,000 mAh’a yakın olmasına rağmen özellikle Pokémon Go için optimize edilmeleri gerekiyor. Aşağıdaki ipuçlarından bazılarından yararlanın ve akıllı telefonunuzdan en iyi şekilde yararlanın.

Siyah duvar kağıdı pili artırabilir

Telefonunuzun AMOLED ekranı varsa (çoğu Samsung cihazı gibi), koyu renkli bir arka plan kullanın. Siyah duvar kağıdı pil ömrünü uzatabilir, çünkü AMOLED ekranlar yalnızca renkli pikselleri aydınlatır. Siyah pikseller yanmıyor, yani sahip olduğunuz daha fazla siyah piksel veya daha koyu pikseller, bunları yakmak için daha az güç gerekir.

Tamamen siyah bir duvar kağıdı indirmek için, buraya tıklayın . Şimdi, resmi kaydedin ve Ayarlarınıza gidin . Oradan Duvar kağıdını seç’e dokunun ve Galeri’ye ilerleyin . Az önce kaydettiğiniz siyah duvar kağıdını bulabilmeniz gerekir. Hit duvar kağıdı olarak ayarlanmış ve Ekranı kilitlemek . Bunun nasıl yapıldığını görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.

Doze modu

Doze modu Android Marshmallow’dan beri etrafta dolaşıyor, ancak Nougat ile çok daha iyi bir hale geldi. Daha önce, Doze sadece akıllı telefon bir süre hareketsiz kaldığında işe yarayacaktı. Ama şimdi, hareket ettirildiğinde de (örneğin, hareket halindeyken çantanızda veya cebinizde) çalışabilir. Ekranın çalışması için sadece kapalı olması gerekiyor.

Doze modu temelde, telefonunuzu dokunduğunuzdan bu yana ne kadar süre geçtiğine bağlı olarak kullanmadığınız şeyleri kapatır. Ağ bağlantısı kesildi ve senkronizasyon sadece belirli aralıklarla gerçekleşir. Telefonunuzdan uzakta olduğunuzda, GPS, Wi-Fi tarama ve tüm senkronizasyon gibi daha fazla şey durdurulur.

Google Asistan Uygulamasını Kapatın

Telefonunuzu her zaman dinlemekten çekin. Google’ın OK Google sesle arama özelliği, fantastik ve genellikle çok işlevsel bir özelliktir. Sorun, pilinizle hasara yol açabileceğidir. Özellikle kullanmıyorsanız ya da sadece arada sırada kullanıyorsanız.

Google Ok ayarlarından uygulamalar içinden ve dokunun Sesli başlığı. Bir sonraki sayfada, Tamam Google algılama’yı seçin . Bu menüde, pil ömrü için en iyi seçenek tüm kutuları kaldırmak olacaktır, ancak OK Google hayranıysanız, cihazınızın yalnızca Google’dayken dinlediğinizden emin olmak için Google uygulamadan simgesini işaretlemeniz yeterlidir. Uygulamanın. İşlemin tamamı için aşağıdaki videoyu izleyin.

OK Google Kapatma

Telefonunuzu her zaman dinlemekten çekin. Google’ın OK Google sesle arama özelliği, fantastik ve genellikle çok işlevsel bir özelliktir. Sorun, pilinizle hasara yol açabileceğidir. Özellikle kullanmıyorsanız ya da sadece arada sırada kullanıyorsanız.

Gidin Google ayarlarından uygulama çekmeceden Sesli başlığı seçin ve dokunun . Bir sonraki sayfada, Google OK algılama’yı seçin . Bu menüde, pil ömrü için en iyi seçenek tüm kutuları kaldırmak olacaktır, ancak OK Google hayranıysanız, cihazınızın yalnızca Google’dayken dinlediğinizden emin olmak için Google uygulamadan simgesini işaretlemeniz yeterlidir. Uygulamanın. İşlemin tamamı için aşağıdaki videoyu izleyin.

Uygulamalarınızın zamanların gerisinde kalmasına izin vermeyin

Uygulamalarınızı güncel tutun. Geliştiricilerin uygulamaları sürekli olarak güncellemesinin bir nedeni vardır ve çoğu zaman bu bellek veya pil optimizasyonu içindir. Uygulamalarınızı güncel tutmak, mevcut en iyi optimizasyonlara sahip olduğunuz anlamına da gelir. Aynı şekilde, artık kullanmadığınız eski uygulamaları da silebilirsiniz, çünkü bunlar RAM’i ve pil ömrünü kaldıran arka plan süreçlerini çalıştırıyor olabilir.

Uygulamalarınızın güncel olduğundan emin olduktan sonra bunları tek tek inceleyip pil ömrü için optimize edilmiş olup olmadıklarını kontrol edebilirsiniz. Bu oldukça hızlı bir şekilde yapılabilir. Sadece Ayarlarınıza gidin ve Pil’e dokunun . Oradan menü düğmesine basın (ekranınızın sağ üst köşesinde üç nokta) ve Pil optimizasyonuna gidin . Buradan hangi uygulamaların optimize edildiğini görebilir ve değiştirebilirsiniz. Sadece gerekli olmayan sistem uygulamalarını değiştirebilirsiniz. Bunun nasıl yapıldığını görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.

Uygulamaların ‘Lite’ sürümlerini kullanın

Pil ömründen tasarruf etmek için, mobil verilerden bahsetmeyin, popüler uygulamaların ‘Lite’ sürümlerinden yararlanabilirsiniz. Bunlar temel özelliklerine göre sıyrılmış ve tam muadillerinden daha basit ve daha ekonomik olacak şekilde tasarlanmıştır. Facebook ve Messenger’ın her ikisi de Play Store’da bulunan Lite uygulamalarına sahip. Skype ayrıca, Play Store’da bir Lite uygulamasına sahiptir, ancak teknik olarak yayınlanmadığından kararsız olabilir. Gmail , Twitter ve Instagram gibi hizmetler için indirilebilecek herhangi bir Lite uygulaması yoktur. Bunun yerine, bu üç tanesi, yukarıdaki bağlantıları kullanarak tarayıcınızdan erişebileceğiniz mobil uyumlu web sitelerine sahiptir.

Greenify kullanma

Performansı optimize etmek ve pil ömrünü arttırmak için iddia eden birçok Android uygulamasından farklı olarak Greenify aslında işe yarıyor. Greenify, kullanımda değilken arka planda çalışmasını engelleyerek diğer uygulamaları hazırda bekletme durumuna almanıza olanak tanır.

Bu, sistem kaynaklarını serbest bırakır ve pil performansını artırır, ancak biraz düşünmeyi gerektirir. Greenify’ın etkili olması için yüklü olan her uygulamayı hazırda bekletemezsiniz. Ancak, bilmediğiniz veya istemediğiniz eylemleri gerçekleştiren çok sayıda Android uygulaması olduğundan, bu yararlı bir araçtır.

Bu birçok durumda yardımcı olabilir. Örneğin, satın alacağınız şeylere göz atmak için Amazon uygulamasını kullanabilir, ancak arka planda çalışmasını veya bildirim göndermesini istemezsiniz. Android cihazınızda arka planda iyi bir neden olmadan çalışan başka uygulamalar da olabilir. Greenify, bu uygulamaları hazırda bekleme durumuna geçirerek bunu durdurur; bu da sistem üzerindeki etkilerini azaltır, performansı artırırken pil ömründen tasarruf sağlar.

Greenify Android İndir

Adaptif / otomatik parlaklık kullanmayın
Otomatik ekran parlaklığını kullanmayın. Faydalı olabilir, ancak otomatik parlaklık, gerçekten ihtiyacınız olandan çok daha parlaktır. Parlaklığı düşük ancak rahat bir seviyeye ayarlamak ve gerektiğinde düşürmek daha iyidir. Bu, pil ömrünüzü iyileştirmenin en iyi yollarından biridir, çünkü ekran en büyük pil emicilerinden biridir.

Uyarlanabilir / otomatik parlaklığınızın kapalı olduğundan emin olmak için birçok cihazda Hızlı ayarlara gidiniz ve yukarıdaki kutuya sahip Otomatik’i ve bir onay işareti görmelisiniz . Bu kutunun işaretini kaldırın ve otomatik olarak kapalı olacaktır. Bazı cihazlarda ile gitmek gerekebilir Ayarlar ardından dokunun Ekran . Oradan Parlaklık seviyesini görmelisiniz ve o zaman otomatik ayarları bulacaksınız.

Pil tasarrufu için titreşimi ve dokunma bildirimini kapatın

Titreşimi kapatın. Bu ek farkındalığa gerçekten ihtiyacınız olmadıkça, gelen aramalar için titreşim uyarılarını kapatın. Telefonunuzu çalmak, çalmaktan çok daha fazla güç harcar. Ayrıca haptik geri bildirimi de kapatın (klavyeden yazdığınız vızıltı). İyi hissettirir, ancak deneyiminize gerçekten bir şey eklemez ve başka bir pil süzücüdür. Bunu nasıl yapabileceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.

Rahatsız Etmeyin veya ‘uyku’ programınızı ayarlayın

İhtiyacınız olmadığında Wi-Fi ve mobil verileri kapatmak için uyku zamanlarını veya engelleme modunu ayarlayın. Telefonunuz temelde işte sınırlar dışındaysa, iş yerindeyken cihazınızı çalmamasına, titreşmemesine veya internete bağlanmamasına dikkat edin. Birçok telefon sadece bu amaç için Rahatsız Etmeyin ayarına sahiptir.

Aynı şekilde, uykudayken telefonunuzu uçak kipine geçirebilir veya uykunuzda, iş yerinizde veya bir gün içinde telefonunuzun günün belirli saatlerinde ne yapacağı konusunda sınırlamalar oluşturmak için uyku veya engelleme modlarını kullanabilirsiniz. toplantı. IFTTT gibi harika uygulamalar, pil ömründen tasarruf etmenize yardımcı olabilecek kurallar oluşturmanızı sağlar.

IFTTT İndir

7/24 bağlanmanıza gerek yok

İhtiyacınız olmadığında GPS, Bluetooth, NFC, Wi-Fi ve mobil verileri kapatın. Konum verilerinin kapatılması veya konum ayarlarınızın GPS yerine Wi-Fi veya 3G verisi olarak değiştirilmesi mükemmel bir şekilde çalışır. Bu, Android cihazınızda pili artıracaktır.

Bluetooth ve NFC’yi yalnızca ihtiyacınız olduğu sürece açın (çok az güç tüketse bile) ve özellikle tam olarak ne zaman kullanacağınızı biliyorsanız hem Wi-Fi hem de mobil verilerin her zaman açık olmasına gerek yoktur.

Yine de Wi-Fi’yi çok kullanırsanız, evde ve işyerinde diyelim ki, Wi-Fi’nizi her zaman yeniden bağlamanızdan daha az güç harcadığından Wi-Fi’nizi ‘Uyku sırasında her zaman açık’ olarak ayarlamak mantıklıdır. telefonunu uyandırıyorsun Bunların çoğu Hızlı ayarlarınızda bulunabilir .

Widget’ları Kaldırın yada Durdurun

İhtiyacınız olmayan hendek, özellikle hava durumu widget’ları gibi internete bağlı olanlar. Sürekli olarak senkronizasyon ve güncelleme yapan birkaç ev ekranı üzerinde birden fazla widget’ınız varsa (Twitter, reddit, hava durumu, Gmail ve benzeri), pilinizi herhangi bir şekilde kullanmıyorsunuz.

Cihazınızda zaten bir sürü işe yaramaz gereçler varsa, o zaman sadece birkaç şey yapmalısınız ve onlar gitmiş olacaklar. Ana ekranınızda boş bir alana uzun basın. Artık ihtiyacınız olmayan widget’ı ekranınızın üstünde veya altında bulunan çöp kutusuna sürükleyin (markete göre değişir).

Telefonunuzdaki pil tasarrufu özelliklerini keşfedin

Tüm ROM’lar, ister stok Android, TouchWiz gibi OEM UI’ler veya CyanogenMod gibi özel ROM’lar, menüde pil tüketimini korumaya veya optimize etmeye yardımcı olacak çeşitli ayarlara sahiptir.

HTC’nin Aşırı Güç Tasarrufu Modu var, Samsung’un Ultra Güç Tasarrufu Modu var, Sony’de STAMINA modu ve benzeri. Cihazınız ve ROM’unuz için bu çeşitli seçenekleri bulun ve bunları sizin için çalışmasını sağlayın.

Telefonunuzda, bazılarının (örneğin birçok özelliği devre dışı bırakmak istemiyorsanız) pil tasarrufu özelliklerinde katmanları olmasa bile, en azından temel pil tasarrufu modundan yararlanın.

Otomatik senkronizasyon Ayarlarını kapama

Google hesapları için otomatik senkronizasyonu kapatın. Her 15 dakikada bir güncellenen her bir Google hesabına ihtiyacınız yoksa, sadece Ayarlar ve Google hesabına gidin ve sürekli güncellemeniz gereken uygulamaların otomatik senkronizasyonunu kapatın.

Bazı uygulamalar (e-posta gibi), ihtiyaç duymadığınız gün boyunca birden fazla otomatik yenilemeyi çalıştırmak yerine, bunları başlattığınızda manuel olarak yenilemenize olanak tanır. Aynı şey Twitter, Reddit ve co için de geçerli. Sürekli güncellemeleri veya push bildirimlerini (Facebook veya takviminiz için olduğu gibi) gerekmedikçe, uygulamayı gerçekten kullandığınızda senkronize edin.

En iyi pil tasarrufu ipuçları nelerdir? Yorumlarda bize bunları anlatın.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz