Android Telefonlarda Root İşlemi Nasıl Yapılır

/ 29 Ekim 2017 / 2.706 / yorumsuz
Android Telefonlarda Root İşlemi Nasıl Yapılır

Android Telefonlarda Root İşlemi Nasıl Yapılır?

Akıllı telefon kullanıcıları tarafından son derece sık duyulan “root atma” pek çok kişinin merak ettiği bir konudur. Peki, root nedir, nasıl rootlanır ve root atmanın faydaları ile root atmanın zararları nelerdir?

ROOT Atmak Ne Demek?

Satın almış olduğunuz tüm akıllı telefonlarda cihazın yetkili yöneticisi telefonu satın aldığınız markadır. Bu markanın sınırladığı şekilde cep telefonunuzu kullanmanıza izin verilir. Bu nedenle telefona güncelleme yollanır ve bu güncellemeyi yükledikten sonra size tanınan yeni hakları kullanmaya başlarsınız. Aslında telefonunuzda zaten var olan bir özelliği kullanmak için telefon markasından yetki almanız gerekir. İşte root atmak telefonda yetkili olan kişinin ve Android işletim sisteminin kontrolünün size geçmesini sağlayan yetkilendirme işlemidir.

Telefon Nasıl Rootlanır?

Telefona root atmak son derece dikkatli yapılması gereken bir işlemdir. Bunun için ilk olarak USB ayıklama modunu etkin hale getirmeniz gerekiyor. Bundan sonra Kingo Android ROOT gibi yardımcı bir uygulama kullanarak çok daha kolay bir şekilde telefonunuza root atma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Zaten bilgisayarınıza cihazınızı taktığınız anda bu uygulama otomatik olarak telefonu algılıyor ve birkaç dakika içinde root işlemini tamamlayarak bilgilerinizi olası aksiliklere karşı yedekliyor.

Telefona Root Atmanın Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

Cihazın potansiyelini arttırması ve en üst seviyeye taşıması root atmanın en büyük avantajıdır. Yine kişiselleştirme tercihleri çok daha kolay bir şekilde yapılır. Cihazın tüm özellikleri artık kullanıcının denetimindedir. ROOT atmanın zararları konusunda en ciddi olanı cihazın garanti dışı kalmasıdır. Yine yüklemede hatalar yapılması sonucunda cihazın içinde bulunan veriler silinebilir.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz