Android telefonlarda veri temizleme yöntemleri

/ 11 Nisan 2018 / 5.125 / yorumsuz
Android telefonlarda veri temizleme yöntemleri

Android cihazınızı nasıl temizlersiniz: önbellek, geçmiş, dosyalar ve daha fazlası

Yeni bir uygulamayı indirmeye çalışırken, durgun bir telefondan daha da stresli olan, Play Store’da ‘yetersiz depolama’ mesajıdır. Bu makaleyi okuyorsanız, muhtemelen telefonunuzda depolama alanı eksikliği yaşayabilirsiniz veya cihazınız beklediğinizden daha kötü performans gösteriyor. Akıllı telefonunuzu temizlemek için bir uygulama arıyorsanız, sizi uyarıyorum, büyük çoğunluğu sözlerini yerine getirmiyor ve çoğu kez çözüm Android sisteminin kendisinde bulunuyor.

DiskUsage kullanarak bir sorun bulun

DiskUsage, her birey için kişisel bir ifadedir. Akıllı telefonunuzu temizlerken ihtiyacınız olan ilk şey, en fazla yer alan veri veya özellik türünü bulmaktır. DiskUsage’i kullanarak, akıllı telefonunuzdaki veya tabletinizdeki tüm bellek kullanım bilgilerine göz atabilirsiniz. Bu nedenle, tam olarak hangi klasörlerin ve dosyaların cihazınızda en fazla belleği kullandığını görmek daha kolaydır.

DiskUsage, telefonunuzdaki en fazla alanı hangi dosyaların kullandığını belirlemenize yardımcı olacaktır.

Taramadan sonra, önbellek dahil olmak üzere her uygulamanın boyutunu ve hatta kaydettiğiniz ses dosyalarını görebilirsiniz. DiskUsage, dosyalarınızdan hangisinin en büyük olduğunu grafik olarak gösterir ve ardından silmek istediğiniz hangilerini seçmenize izin verir.

DiskUsage

Bir uygulamanın önbelleğini el ile temizleme

Sitemizin okuyucularının ve editörlerinin çoğunluğu, uygulama önbelleklerini ve WhatsApp aracılığıyla aldıkları görüntüleri ve videoları sık sık silerek temizler.

Bunu yaparak, cihazınızı ve özelliklerini daha iyi tanıyabilirsiniz. Mesajlaşma uygulamalarında otomatik olarak indirilen resimlerin çığlarını engellemek gibi önleyici tedbirleri bile alabilirsiniz. Ayrıca, bunu manuel olarak yaparak, cihazınıza uzun süre zarar vermeyeceğinizden emin olabilirsiniz.

Birçok temizleme aracı, cihazınızın hafızasını ve performansını iyileştirmek için söz verir. Bu gerçekleşir, ancak çoğunlukla uygulamalarınızın önbelleklerini temizlemekten kaynaklanır. Önbellek, temelde gelecekte daha hızlı erişim için verilerin veya sık kullanılan işlemlerin kaydedildiği bir depolama alanıdır. Sonunda, önbellek gerçekten zaman kazandırır ve telefonunuzdaki donanımın gereksiz şekilde kullanılmasını önler. Dolayısıyla, telefonunuz yavaş çalışırken veya bellek dolduğunda uygulamanızı her zaman temizler, kısa vadede en iyi seçenek gibi görünebilir, ancak uzun vadede sonuçları olabilir.

Zaman zaman önleyici önbellek temizlemeleri yapmanızı öneriyorum ve bunu yaptığınızda, bunu en fazla veriyi içeren Uygulamalar listesinden yapın. Bunu yapmak için:

Ayarlar Menüsüne Git ;
Uygulamaları tıklayın ;
Tüm sekmeyi bulun ;
Çok yer kaplayan bir uygulama seçin;
Önbelleği Temizle düğmesini tıklayın . Cihazınızda Android 6.0 Marshmallow çalıştırıyorsanız, Depolama’yı ve ardından Önbelleği Temizle’yi tıklamanız gerekir .

Ancak, bu sadece bir uygulamayı temizlemek için çalışır. Her uygulamanın önbelleğini aynı anda temizlemek için aşağıdaki adımları izleyin:

Ayarlar’a gidin ;
Tıklayın Depolama> Önbellek Veri veya Kayıtlı Verileri ;
Bir ekran önbelleklerde saklanan her şeyi kaldırmak için onay isteyecektir. İçeriği kaldırmak için onaylayın ve kaydedin.
Fabrika telefonunuzu sıfırlayın
Adından da anlaşılacağı gibi, telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürmek sizi sıfıra götürür ve cihazınızın ayarlarını kutudan çıktığı gün olarak nasıl değiştirir. Ekstra uygulamalar, kişiler, ayarlar veya herhangi bir veri türü olmayacak, yalnızca Android’de standart olarak ne geliyor.

Ancak, sisteminizi daha yeni bir sürüme güncellediyseniz, sistem en son yükseltmeyi sürdürecektir. Yani, Lollipop’u çalıştırıyor ve sıfırdan sonra güncellendiyseniz, telefonunuz Android Marshmallow’u çalıştırmaya devam edecek.

Bu özellik çoğunlukla cihazlarında farklı ROM’lar yüklemek isteyen kişiler tarafından kullanılır, ancak eski bir telefona sahip olan kullanıcılar için çok yararlı olabilir. Bunu yapmak, cihazınıza bir yaşam nefesi verecektir. Cihazınızı bir yıldan uzun süredir kullandıysanız ve hiç biçimlendirmediyseniz özellikle öneririz. Ayrıca, telefonunuzu sıfırlamadan önce verilerinizi yedeklemeniz önemlidir .

Telefonunuzu fabrika ayarlarına geri döndürmek için en yaygın yol:

Ayarlar’a gidin ;
Yedekleme ve Sıfırla’ya tıklayın ;
Drive’ı kullanarak Android sisteminde kendi kendine bir yedekleme yapın;
Fabrika Verileri Sıfırlama ;
Telefonu sıfırla ;
PIN’inizi tekrar girmeniz gerekebilir;
Telefonu sıfırla veya her şeyi sil üzerine tıklayın ;
Yeniden başlat .

SD Maid – Sistem Temizleme Aracı

SD Maid, hem kullanıcılar hem de ekibimizin üyeleri tarafından en çok dile getirilen uygulamalardan biriydi. Akıllı telefonunuzda artık yüklü olmayan dosyaları veya uygulama dizinlerini bulmanızı sağlayan dahili bir araç kutusu gibi çalışır; normalde güvenli bir şekilde silinebilen ve diğer şeylerin yanı sıra çift dosyaları silebileceğiniz bilinen dosya türlerini ve yerleri arayın.

App root erişimi olan veya olmayan kullanıcılar için iyi çalışan iyi tasarlanmış ve sezgisel bir arayüze sahiptir. Cihazınıza yönetici erişiminiz varsa, hafızanızda yer açmak için daha da fazla yağ kaldırabilirsiniz.

Uygulamaya 3,49 $ maliyeti olan bir PRO sürümü var. PRO sürümünü, yalnızca telefonlarını kökü alan kullanıcılara öneriyorum çünkü özelliklerin çoğunun root erişimine ihtiyacı var. Bir süre önce App geliştiricisiyle konuştuk ve samimiyetle, SD Maid reklamlarında çok dürüst. Teslim edemeyecekleri sözler vermiyorlar.

Yani, eğer telefonunuzu elle temizlemeyi düşünüyorsanız biraz fazla iş varsa, hem kullanıcılara hem de AndroidPIT ekibine göre SD Maid sağlam bir seçenektir.

SD Maid -Sistem Temizlik Aracı (Beta)

SD Maid Pro – Kilit Açıcı (Beta)

CCleaner – Seni kontrol altına alır

CCleaner, AndroidPIT okurları arasında en yüksek oyu aldı. Ama orada en popüler bilgisayar hizmetlerinden biri olduğundan başka ne bekleyebilirsiniz. Bu uygulama, gereksiz ve eskimiş veya geçici verileri basit ve etkili bir şekilde kaldırır. Ancak, ılımlılıkta kullanılmalıdır.

Bu yazılımı PC ve akıllı telefon kullanıcıları arasında çekici kılan şey, bir cihaz analizi gerçekleştirmesidir; önbellek, tarayıcı geçmişi, alınan arama geçmişini, dosyaları ve çeşitli depolama alanlarını sistemde tarayarak. Daha sonra, nelerin silinmesi gerektiğini tavsiye eder.

Tüm bunlara ek olarak, önbellekte çok fazla bellek alan uygulamaların bir listesini verir ve ardından kullanıcıya bu geçici verileri kaldırmak isteyip istemediklerini seçme şansı verir.

Sadece SD Maid gibi, uygulamanın arayüzü basit ve sezgisel.

Akıllı telefonunuzu hızlandırmayı vaad eden rakip Clean Master’ın aksine, CCleaner kullanıcıları son işlemlere zorlamaz; bir seçenek olarak sunulur, ancak son karar kullanıcıya kadardır. Aslında bu tür bir özellik, tüm uygulamalarınızı kapattığınız ve bir başkasını başlattığınız zaman sonuncusunun daha hızlı çalışacağından beri bir durma noktasıdır. Yine de, bu sadece zaman alıcıdır çünkü bunları kullanmak istediğinizde diğer uygulamaları tekrar açmanız gerekir.

CCleaner

Sonuç

Bir temizlik aracı kullandıktan sonra akıllı telefonunuzun% 50-70 daha iyi performansa sahip olacağına inanma hatasını yapmayın. Üzgünüm, ama bu doğru değil. Bu yazıda, bir işletim sistemindeki fazla veriyi kaldırmanın en iyi yolunun cevabı için Android kullanıcıları topluluğumuza bakmayı denedim ve sürpriz olarak, kullanıcılarımızın cihazlarını el cihazlarından çok daha sık temizlediklerini fark ettim.

Ancak, bacak işi yapmak istemiyorsanız, cihazınızda yer alan istenmeyen dosyaları kaldırmak için bir uygulama seçerken, seçenekleriniz hakkında size bilgi veren uygulamalar olup olmadığını unutmayın. sadece bir optimizasyon düğmesi değil.

Daha eski bir akıllı telefonunuz varsa ve henüz bunun yollarını kullanamıyorsanız, köklendirme cihazlarındaki özellikler çok daha iyi olduğundan, köklendirme yapmayı deneyin. Ayrıca, çok kullanışlı olabileceğinden, Google Drive veya Dropbox gibi yeni özelliklerden yararlanın. Ayrıca, microSD kart gibi harici bir hafıza cihazını kullanabiliyorsanız, size bazı değerli alanlardan tasarruf etmenize yardımcı olabilir.

Son olarak, her zaman telefonunuzu güncel tutun ve bir uygulama kullanmıyorsanız, çekmeceden çıkarın. Gerçekten ihtiyacınız olduğunda Play Store’dan tekrar indirebilirsiniz.

Akıllı telefonunuzu temizlemek için önereceğiniz başka uygulamalar veya işlemler var mı?


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz