Android’de hangi sistem uygulamaları devre dışı bırakılabilir?

/ 5 Ekim 2018 / 4.984 / yorumsuz
Android’de hangi sistem uygulamaları devre dışı bırakılabilir?

 

Android sistem uygulamaları nasıl devre dışı bırakılır?

Pili hızlı tüketen kullanıcıysanız, muhtemelen telefonunuzdaki arka planda neler olduğunu bilmek istersiniz. Windows ve  macOS X‘te olduğu gibi, Android cihazınız muhtemelen arka planda çalışan uygulamaların her türüne sahiptir. Bunlar değerli kaynakları kullanır ve telefonunuzu veya tabletinizi yavaşlatabilir.Android’inizi hızlandırmak için gereksiz olanları devre dışı bırakmak mümkündür.Hangi uygulamaların devre dışı bırakılması veya kaldırılması güvenlidir? Sorularını soruyorsanız okumaya devam edin.

 

 

Arka planda çalıştığınız uygulamalardan bazıları, Google Play‘den manuel olarak yüklediğiniz uygulamalar olacaktır. Diğerleri hala taşıyıcınız tarafından eklenmiş olabilirken, diğerleri de Android‘in kendi parçaları olacak. Yüklediğiniz uygulamaları artık kullanmıyorsanız, alanı ve kaynakları kullanmalarını engellemek için kaldırabilirsiniz.

 

 

Göz önünde bulundurmanız gereken diğer uygulamalar da var. Arka planda kaç tane uygulamanın çalıştığını öğrenmek için şaşırabilirsiniz. Neyse ki, Uygulama Yöneticisinde kontrol etmek kolaydır. Samsung cihazı kullanıyorsanız, Ayarlar’ı açın, Diğer bölümüne çevirin ve Uygulama Yöneticisi’ne dokunun. Başlangıçta, yüklediğiniz uygulamaların bir listesiyle sunulur.Tam olarak sağa doğru kaydırın ve telefonunuzdaki tüm uygulamaların kapsamlı bir listesine erişebilirsiniz.

 

 

Yüklediğiniz uygulamalara ek olarak, diğer uygulamaların ve bileşenlerin bir listesini burada görebilirsiniz. Bu listedeki ögelerin çoğunun varsayılan Android simgesine sahip olduğunu fark edeceksiniz ve bu genellikle işletim sisteminin bir parçası olduklarının bir göstergesidir. Herhangi bir bireysel uygulama hakkında daha fazla bilgi edinmek için tıklamanız yeterlidir.

 

 

Listeden hangi uygulamaların gerektiğine karar vermek zor olabilir ve bunlardan kurtulabilirsiniz. Kullanılmadığını bildiğiniz hizmetleri deneyebilirsiniz.Örneğin, dosyaları telefonunuzdan hiç yazdırmazsanız, devam edip EpsonPrintService gibi uygulamaları devre dışı bırakabilirsiniz. Güvenli tarafta olmak için, Force Stop düğmesine basmayı ve telefonunuzu bir süreliğine kullanmayı denemelisiniz.Devam etmekten mutluluk duyuyor olmanız gerekir.

Belirli bir uygulamanın durdurulması durumunda yan etkileri(sizi engelleye bilecek) kontrol edin. Her şey beklediğiniz gibi çalışmaya devam ederse, Devre Dışı düğmesini kullanabilirsiniz; Yine devam etmek istediğinizi onaylamak zorunda kalacaksınız.

Birçok uygulamanın bağımlılıkları olduğunu akılda tutmak önemlidir. Bir uygulamayı devre dışı bırakmak, diğerinin beklendiği şekilde çalışmasını engelleyebilir ve Android‘in sorunsuz çalışması için gerekli olan birçok uygulama vardır.

 

 

Hangi uygulamaların güvenli bir şekilde devre dışı bırakılabileceğini ve her bir telefonun farklı olması nedeniyle ihtiyaç duyulan kapsamlı bir liste sunmak zordur, fakat bu alanda size yardımcı olabilecek uygulamalar vardır. Önerim System App Remover (root needed). Adına rağmen, telefonunuzu veya tabletinizi yüklemek için root‘unuza gerek duymanıza gerek yoktur , fakat root‘unuz yoksa tüm özelliklerinden yararlanamazsınız.

System App Remover (root needed) Google Play İndir

 

System App Remover‘ı kurun ve başlatın, menüye basın ve System uygulamasını seçin. Cihazınız analiz edilirken bir süre bekleyin ve listenin en üstünde ” Kaldırılabilir ” etiketli bir dizi uygulamanın göründüğünü görürsünüz. Daha sonra Uygulama Yöneticisine geri dönüp listelediğiniz her şeyi devre dışı bırakabilirsiniz.Güvenli bir yoldur.

İşleri biraz daha ilerletmek isterseniz, istemediğiniz sistem uygulamalarını gerçekten kaldırmanın ekstra adımını atabilirsiniz. Bu biraz risklidir, bu yüzden her bir parçayı sökmenin güvenli olduğundan emin olmanız önemlidir.  İstenmeyen uygulamaları devre dışı bırakmayı veya kaldırmayı tercih ederseniz, daha hızlı ve sorunsuz bir Android deneyiminin avantajlarını hissedersiniz.

 


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz