Wi-fi Şifresini nasıl görünür yaparım

/ 29 Ekim 2017 / 1.126 / yorumsuz
Wi-fi Şifresini nasıl görünür yaparım

Android’de unuttuğunuz Wi-Fi şifrenizi görüntüleyin

Eğer kullandığınız Wi-Fi şifrenizi hatırlamıyorsanız ve bu şifreyi bunu bir yerlere not etmediyseniz, söz konusu Wi-Fi ağına bağlı bir Android cihazınızın bu şifreyi size hatırlatması o kadar da kolay olmayabilir. Telefonunuzdan bağlı olduğunuz Wi-Fi ağını seçtiğinizde şifre kutucuğunda sadece *********** şeklinde bir ifade görürsünüz. Peki istenilen durumlarda Android üzerinden şifreyi açık bir biçimde görmek mümkün olabilir mi? Aşağıdaki tavsiyelere uyarak şifrenizi açık görmeniz mümkün.

Telefonunuzu root‘ladıysanız  ya da böyle bir niyetiniz varsa şifreyi görmek için ASTRO ya da Root Browser gibi bir dosya yönetici kullanabilirsiniz. Data/misc/file klasörünü konumlandırmak için dosya yöneticinizi kullanın, ardından wpa_supplicant.conf’u (ilgili ağ WEP yerine WPA kullanıyorsa bu wep_supplicant.conf da olabilir) arayın.

Ardından bir metin düzenleyici kullanarak .conf dosyasını açın, bu da muhtemelen dosya yöneticisi uygulamasında dahili olarak yer alır. Eğer telefonunuzda bulunmuyorsa Playstore’dan alabilirsiniz. Bu sayede şifrenizi düz bir metin olarak okumanız mümkün hale gelecektir.

Bu işe yaramadıysa ya da telefonunuzu root’lamak istemiyorsanız şifrenizi resetleyebilirsiniz. Router’a hiçbir erişiminiz yoksa WifiAnywhere gibi bir uygulama da kullanabilirsiniz.

Alternatif olarak arkadaşınızın Wi-Fi ağına bağlıysanız onun router düzenlemesine erişebilir ve şifreyi Wi-Fi güvenliğinin altından kontrol edebilirsiniz. Hiçbiri işe yaramıyorsa servis sağlayıcınızla iletişime geçip onların yardımını almayı deneyin.

Sorununuz Çözüldü mü? 
Lütfen yorum yaparak tartışma başlatın


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Etiketler

Yorum yaz