Apple Telefonlarda Ücretsiz Değişim ve Tamir Hakkı Şartları 2017

/ 29 Ekim 2017 / 994 / yorumsuz
Apple Telefonlarda Ücretsiz Değişim ve Tamir Hakkı Şartları 2017
Apple’ın Yeni Sorunu: Garanti!
Apple’ın canını sıkan tartışma: Kullanıcılar, cihazlarını yetkili servis dışında tamir ettirirse garantilerini kaybetmeli mi; kaybetmemeli mi?
Apple, müşterilerinin kendi cihazlarını onarma hakkına sahip olmasından gerçekten hoşlanmıyor. Avustralya’nın tüketici gözlemcileri ise, Apple’ın kasten tüketicileri kendi hakları konusunda yanılttığını düşünüyor. Bu konuda operasyon düzenlendiğine dair detaylı bilgiler içeren mahkeme belgeleri The Guardian’da yayınlandı.
Dava, Avustralian Competition and Consumer Commission (ACCC) (Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonu) tarafından mahkemeye götürülüyor. Davadaki iddiaya göre Apple, tüketicileri yetkisiz bir yerde tamir yaptırmaları durumunda ücretsiz onarım ve değişim hakkını kaybedeceklerini söylüyor. Avustralya kanununa göre, ürün “kusurlu veya kabul edilemez bir kalitede” ise, tüketiciler ücretsiz onarım ve değişim hakkına sahipler.
Davalar şimdilik devam ediyor. Benzer tartışmalar ülkemizde de çok sık yaşanıyor ve genel kanı, bizde de garantinin geçersiz olacağı yömnünde bir genel kanı hakim.
Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce herhangi bir yerde cihazını tamir ettiren kullanıcılar, ücretsiz garanti hakkından olmalı mı? Yorumlarda görüşlerinizi belirtin…

Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz