Whatapp 2017 üvenlik Eklentisi İki Adımda Doğrulama

/ 29 Ekim 2017 / 1.664 / yorumsuz
Whatapp 2017 üvenlik Eklentisi İki Adımda Doğrulama

Beklenen WhatsApp Güvenlik Güncellemesi Yayınlandı 

Yaklaşık 3 ay önce yayımlanan yeni güvenlik özelliklerinin beta sürümü için beklenen WhatsApp güncellemesi yayımlandı. Son dönemde pek çok yeniliği birbiri ardına hayata geçirmeye devam eden WhatsApp kullanıcılarının güvenliklerini de riske atmıyor ve yeni güvenlik özelliklerini birbiri ardına devreye almaya devam ediyor.

İki Adımlı Doğrulama Devrede 

Güvenlik konusunda sürekli olarak kendisini geliştirmeye devam eden WhatsApp bundan bir önceki adımda uçtan uca şifreleme özelliğini devreye almış ve bu sayede üçüncü kişilerin gönderilen mesajlara ulaşmalarını engellemek için büyük bir adım atmıştı. Yaklaşık olarak 3 ay önce yayımlanan beta sürümü ile belirli bir kullanıcı grubuna beta sürümü ile iki adımlı doğrulama özelliği getirilmişti.

WhatsApp Hesabınızın Çalınma Riski Sıfırlandı 

Getirilen yeni güncelleme ile beraber getirilen iki adımlı doğrulama özelliği sayesinde WhatsApp hesabının çalınma riski sıfırlanmış oldu. Çünkü bu yeni özellik sayesinde giriş yaparken hem telefon numarasını girmeniz gerekecek hem de belirlemiş olduğunuz şifreyi girmeniz gerekecek. Yine belirli periyodlar dâhilinde bu şifreyi girmeniz istenecek ve bu sayede şifre unutma sorunu yaşamanızın önüne geçilecek. Çünkü şifre size sürekli olarak hatırlatılmış olacak.

WhatsApp Güncellemesini Kontrol Edin 

Sunulan bu özellikten yararlanmak isteyen kişilerin güncellemeleri kontrol ederek WhatsApp güncellemesi varsa güncellemeyi kurun. Güncellemeyi yaptıktan sonra ise iki adımlı güvenlik özelliğini aktif hale getirerek yeni bir şifre belirlemeniz ve özelliği aktif hale getirmeniz mümkündür.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz