Bilgisayara uzun Süre Bakmak Gözleri Bozar mı?

/ 29 Ekim 2017 / 2.674 / yorumsuz
Bilgisayara uzun Süre Bakmak Gözleri Bozar mı?
Bilgisayarın Göze Zararları İçin Artık Üzülmenize Gerek Yok 
Teknolojinin her alanda hızla gelişmesi artık pek çok iş kolunda çalışan kişilerin uzun süre bilgisayar ekranı ile baş başa kalmalarını zorunlu bir hale getiriyor. Yine günlük hayatta artık yemek tarifinden kaçırılan dizi bölümlerine, ödevlerden araştırma projelerine kadar farklı pek çok konu içinde yine bilgisayara uzun saatler bakılması söz konusu olabiliyor. Peki, uzun süre bilgisayar karşısında olmak göz sağlığına zarar veriyor mu?
Bilgisayar Görüşü Sendromu Nedir?
Bilgisayar karşısında uzun saatler geçiren kişilerin sayı olarak artması ile beraber tıp literatürüne yeni giren pek çok hastalıkta bulunuyor. Bunlardan biride uzun süre bilgisayara bakmanın neden olduğu göz yorgunluğu sorununa verilen isim olan Bilgisayar Görüşü Sendromu hastalığı. 
Son derece sık görülen bu rahatsızlık göz yorulması, gözün nemlenmesi, görmede yaşanan bulanık görüş sorunu, göz kuruması ve baş ağrısı gibi belirtiler ile ortaya çıkıyor. Özellikle de bilgisayar başında artan ve kişinin bir süre bilgisayardan uzaklaşması ile geçen bu sağlık sorununda bilgisayarda kesintisiz geçirilen 2 saatlik zaman dilimi bile yeterli oluyor. 
Uzun Vadede Bilgisayar Göz Sağlığını Etkilemiyor
Kısa vadede gözde sorunlar yaşanmasına neden olsa da yapılan son derece büyük çaplı araştırmalar sonucunda bilgisayarın göz sağlığı üzerinden olumsuz bir etkisi bulunmadığı kanıtlanmış durumda. Yani bilgisayara çok bakmak yaygın inanışın aksine kör olmanıza ya da ileride göz sağlığınızın bozulmasına neden olmuyor. 

Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz