Bilgisayarda Mouse Fare Hız Ayarlarını Nasıl Denetlerim

/ 29 Ekim 2017 / 1.920 / yorumsuz
Bilgisayarda Mouse Fare Hız Ayarlarını Nasıl Denetlerim

Bilgisayarda Fare Hızını Ayarlamak 

Fare hızını denetleyin

Yeni fareniz PC’de bir tuhaf davranıyor. İşaretçi güçlükle kontrol altına alınabiliyor. En yavaş harekette bile çok hızlı hareket ediyor. Ancak bu sorun tüm kullanıcılar için geçerli değil.
Farenizi uygun bir şekilde ayarlayın ve yaptığınız değişiklileri varsayılan kullanıcı için Kayıt Defteri’ndeki ilgili anahtara taşıyın. Böylelikle bu ayarlar tüm kullanıcılar için geçerli olacak. XP işletim sisteminde Başlat menüsünden “Çalıştır”a tıklayıp “Tamam” deyin. Vista ve üstü işletim sistemlerinde başlat menüsündeki komut alanına “regedit” diyerek “Enter” tuşuna basın. Karşınıza gelen kullanıcı denetim uyarısını “Evet / Devam” diyerek geçin. Daha sonra “HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\Mouse” anahtarına gelin. Kullanıcı hesabınız için gerekli fare ayarlamaları burada yer alıyor. “regedit /m” komutuyla başka bir Kayıt Defteri yöneticisi çalıştırabilirsiniz. 
Buradan “HKEY_USERS\DEFAULT\ControlPanel\Mouse” anahtarına gelin. Buradaki anahtarlarda aynı değerler kullanıcı hesapları için geçerli. Bu değerlere çift tıklayarak açıp düzenlemeye başlayabilirsiniz. Eğer tek bir değişiklik yapmak istiyor ya da fare tuşlarını sol el kullanımı için ayarlamak istiyorsanız bu yoldaki “Swap- MouseButtons” dizesine çift tıklayın ve değeri “1” olarak atayın. Daha sonra Kayıt Defteri’ni kapatın. Bilgisayarınızı bir sonraki kez çalıştırdığınızda belirlediğiniz fare ayarları sisteminizde etkin olacaktır.

Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Etiketler

Yorum yaz