Dizüstü Bilgisayarı Çok Isınıyor Ne Yapmalıyım

/ 29 Ekim 2017 / 1.250 / yorumsuz
Dizüstü Bilgisayarı Çok Isınıyor Ne Yapmalıyım
Dizüstü Bilgisayarı Çok Isınıyor Ne Yapmalıyım
Dizüstüler çalışma koşulları açısından bakılınca diğerlerine göre daha duyarlı. Dolayısı ile metal çerçevenin içinde sürekli fan üflediği için birkaç dakikadan sonra ısınabiliyor.
Dikkatlice dizüstü bilgisayarınızın vidalarını açın ve biriken tozu temizleyin. Açma işlemi dizüstünden dizüstüne değişeceğinden, ne tür tornavida kullanmalı, ne sıra ile işlem yapılmalıya dair gerekli bilgileri internetten bulabilirsiniz. Fan biriminde vidalardan tutun, soğutucu blokta ve pervanenin kendisinde sorun olabilir. Fotoğrafta görebileceğiniz gibi, bilgisayara giren toz zamanla sıkışır ve keçe gibi,geçilmez bir engel oluşturur. Bunun sonucunda ana işlemci ve grafik işlemci aşırı ısınır, ardından sistem çöker. 
Isınma sorununa kesin çözüm
Kapağı açın, sıkıştırılmış hava üfleyen bir süpürge ile fişleri ve fanları temizleyin. Gerekirse ana işlemci, grafik işlemci ve soğutma blokları arasındaki termal pedleri çıkartın. Bu pedler ısıyı yalıtmak yerine ısının serbestçe dolaşımını sağlamakta, kalınlıklarından ötürü soğutma bloklarının işlemcilerdeki etkisini engellemekte. Çok ince termal yapıştırıcı sürün. Bu yapıştırıcı yalnızca yüzey oluşturan ince parçalar arasındaki düzensizlikleri dolduracak kadar ince sürülmeli. Dizüstünüzü geri toplayın. Her şeyi doğru yaptıysanız artık ısınma derdi bitti demektir.

Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz