Google Chrome HTML5 Mobil Flash

/ 29 Ekim 2017 / 1.028 / yorumsuz
Google Chrome HTML5 Mobil Flash
Chrome 55 Kullanımınıza Hazır!
Google tarafından Mayıs ayı içerisinde duyurusu gerçekleştirilen HTML5 artık kullanıma hazır. Yeni geliştirilen tarayıcıyı kullanmak isteyen kişilerin indirme işlemi ile beraber HTML5 eklentisi de otomatik olarak iniyor ve bu sayede Flash uygulamasını tahtından indirmeye kesin kararlı gibi görünüyor. 
Google ve Flash Savaşı Devam Ediyor
Teknoloji dünyasında yaşanan bu gelişme büyük yankı uyandırırken teknoloji meraklıları tarafından bu durum “Google artık Flash’ı bitirmeye kesin kararlı görünüyor” yorumlarının yapılmasına neden oldu. Yeni HTML5 ile beraber standart haline gelen bu eklenti internet üzerinden en çok ziyaret edilen ilk 10 site içerisinde yer almayan ya da tamamen Flash tabanlı olmayan sitelerin ziyareti esnasında otomatik olarak kendi uzantısını kullanacak. 
HTML5 eklentisi yerine Flash eklentisini kullanmak isteyen kişilerin ise Google Chrome tarayıcı indirmeleri durumunda her seferinde Flash’ı aktive etmeleri gerekiyor. Bu aktivasyon işleminin yapılmaması durumunda ise site otomatik olarak flash yerine HTML5 kullanacaktır. Google Chrome için son sürüm olan yeni Google Chrome 55 için getirilen bu yeniliğin yanı sıra pek çok yeni özellikte kullanıma sunuluyor. 
Uygulama Mobil Kullanıcılar Tarafından Da Tercih Edilebilecek!
Bunlardan öne çıkanlardan biride web sayfalarının artık çevrim dışı olduğunuz durumlarda da görüntülenmesini sağlaması. Yine buna ek olarak mümkün olan en kısa sürede Google yeni sürümü mobil cihaz kullanıcılarının da tercihine sunacak. 

Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz