En Çok Satan Cep telefonları Cep pazarı Verileri

/ 29 Ekim 2017 / 1.574 / yorumsuz
En Çok Satan Cep telefonları Cep pazarı Verileri

ComScore Yeni Akıllı Cep Pazarı Verilerini Açıkladı 

Her geçen gün daha da fazla büyümeye devam eden akıllı cep telefonu pazarı verileri pek çok alandan değerlendirmeye alınıyor. En çok tercih edilen telefon üreticilerinden hangi mobil platformun daha fazla kullanıldığına kadar pek çok konuda araştırmalar yapılıyor. Bu alanda veri analizi yapan en güvenilir kurumlardan biri olarak ise comScore yer aldı.
ComScore Ocak 2017 Raporu Açıklandı

2017 de Apple Önde

ComScore tarafından açıklanan ve 2017 yılının Ocak ayını içeren analizleri kapsayan rapor sadece Amerika’yı kapsıyor. Açıklanan verilere göre Amerika’da yaşayan kişilerin cep telefonu markası tercihinin Apple markasından yana oluyor. Amerika’da yapılan toplam cep telefonu satış rakamları incelendiğinde Apple markasının yüzde 44 olarak belirlenen satış rakamı ile en çok satılan cep telefonu markası olduğu görülüyor. Bu markası yüzde 28 satış rakamı ile Samsung markası izliyor.

Motorola ve HTC markalarının toplam satış rakamlarının ise yüzde 5 seviyesinin altında kaldığı görülüyor. En çok tercih edilen işletim sistemi ise Android oldu. Android işletim sistemi Amerikalı kullanıcıların yüzde 53,2’sinin tercihini kazanıyor. En çok satılan cep telefonu markası olmasına rağmen Apple markasının kullanıma sunduğu İOS işletim sisteminin ise kullanım oranı yüzde 44,6 ile ikincilik koltuğuna oturuyor. Hala düşmeye devam eden ve Microsoft tarafından kullanıma sunulan Windows Phone işletim sistemi ise yüzde 1,6 kullanım oranı ile üçüncü işletim sistemi oluyor.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz