DDOS Nedir, DDOS Nasıl Atılır?

/ 21 Temmuz 2018 / 1.973 / yorumsuz
DDOS Nedir, DDOS Nasıl Atılır?

DDOS Nedir, DDOS Nasıl Atılır?

Teknoloji her geçen gün hayatımız bir parça daha kolaylaştırmaya devam ederken aynı zamanda ayrılmaz bir parçamız haline gelmeye de devam ediyor. Kullanıcı sayısı arttıkça internetten yayılan zararlı virüs ve yazılımların sayıları da eş yönlü olarak yükseliş gösteriyor. Bu saldırılar arasında en ciddi olanların başında ise DDOS saldırıları yer alıyor. Peki, DDOS nedir, DDOS nasıl atılır?

DDOS Nedir?

Denial of Sevice harflerinden oluşturulan bir kısaltma olan DDOS son derece sık karşılaşılan bir saldırı yöntemidir. Bu saldırı sonucunda saldırıya uğrayan cihazın hizmet almasında aksaklıklar yaşanması sağlanır. Yani sisteme yapılan düzenli saldırılar ya da arka arkaya yapılan saldırı atakları ile hedef alınan sistemin çalışamaz ve hizmet veremez hale gelmesi amaçlanır. Hizmet aksatma saldırıları olarak tanımlanır ve farklı pek çok şekilde yapılabilmektedir.

DDOS Nasıl Atılır?

DDOS atmak olarak ta tanımlanan DDOS saldırıları genel itibari ile bant genişliğine yönelik ataklar, protokol atakları ve mantıksal ataklar olmak üzere kullanılan yöntemlere göre 3 ana başlık altında toplanmaktadır.

DDOS Atakları Nasıl Yapılır?

Hedef bilgisayara ve sisteme zarar vermek üzere bir çok makine üzerinde eş zamanlı olarak sisteme saldırı başlatılır. Kullanılan saldırı makinelerine zombi adı verilir ve saldırı farklı IP adresleri üzerinden gerçekleştirilir. Bu sayede Firewall koruma duvarı da otomatik olarak devre dışı bırakılmış olur. DOS saldırıları ile DDOS saldırıları arasında ki en büyük fark budur. DOS saldırıları tek bir İP adresi üzerinden yapılırken DDOS saldırıları ise ana hesap tarafından yönlendirilen çok sayıda farklı IP adresi üzerinden yapılır.

DDOS saldırı yöntemleri ile işletim sisteminin çökmesi ya da kullanılamaz hale getirilmesi amaçlanır. Bunun için genelde mstream, Trinoo, Stacheldraht, TFN2K, TFN ya da Shaft adı verilen özel programlar kullanılmaktadır. İlk aşamada içerisinde zararlı bulunan öncü ajanlar saldırı yapılacak olan sistemlere yerleştirilir. İkinci aşamada ise içeri yerleşen bu gizli ajanlar kullanılarak saldırı atakları başlatılır ve sistem kullanılamaz hale gelene kadar kesintisiz olarak devam eder. Sistem çöktüğü anda saldırı sona erer.

 


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Etiketler

Yorum yaz