Dolar Yükselince Yeni Cep Telefonu Fiyatları Artar mı

/ 29 Ekim 2017 / 3.292 / yorumsuz
Dolar Yükselince Yeni Cep Telefonu Fiyatları Artar mı

Yükselen dolar fiyatları nasıl etkiler?

Son birkaç ayda yükselen para birimi, özellikle ABD başkanlık seçimlerinde, her gün yeni bir rekor denemesi haline geldi. ABD başkanlık seçimlerinden sonra, para biriminin değeri zaten az olan TL, en çok değer kaybetti ve bizim satın alma gücü giderek küçülüyor. Pek çok teknoloji üreticisi ve perakende mağazası ilk fiyat artışlarının yaklaşık yüzde 10’unu düşünecek.

2017’de yüksek döviz kuru devam ederse, yaşamdaki her şey artacak, teknolojik ürünler işletme maliyetlerini içerecek ve fiyatlar% 15,20’ye yükselecektir.

iPhone 7 Plus 128 GB’yi alın!

Ekim ayında piyasaya sunulan iPhone 7 Plus 128 GB, 869 ABD doları fiyatla satışa sunuluyor. Dolar kurunu 3,4 TL’den hesapladığımızda fiyat 2954 TL’ye yükselir. Genel olarak, gelecekteki yüzde 10’luk zammı hesaplarken, iPhone 7 Plus, 128 GB’lık ülkemizde 4199 TL fiyatla satışa sunuluyor. Bu ürünün fiyatı% 10 daha yüksek ve fiyatı 4620 TL civarında olacak. KDV ve çeşitli vergilerle bu rakam biraz daha yüksek olabilir.

Her şey teknolojik!

Dizüstü bilgisayarlar, telefonlar, aksesuarlar, oyunlar ve oyun konsolları gibi Türkiye’de satın alacağımız birçok bileşen, piyasada% 10 civarında satılacak, çünkü CPU, RAM ve ekran paneli gibi ürünler, yurtdışından geliyor.

Temmuz ayından bu yana iç pazarlarda çok fazla karışıklık yaşandı. Ayrıca, Aralık ayında FED faiz oranlarını artıracak. Sonuç olarak, doların yükselmesi muhtemelen yeni zirveye ulaşacaktır. Ayrıca, Türk Lirası hariç tüm para birimleri dolar karşısında değer kaybetmektedir. Moody’s’in beklenmedik indirim indirimleri, Musul operasyonu, Başkanlık Sistemi tartışmaları ve yeni anayasal belirsizlik nedeniyle dolar / TL kurunda yeni rekorlar görülebilir.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz