Android Telefonlardan Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır

/ 29 Ekim 2017 / 1.338 / yorumsuz
Android Telefonlardan Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır

Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?

Komik bir anı ölümsüzleştirmek, paylaşılan bir tweeti silinmeden önce yakalamak, oyunda kırdığınız rekoru tüm arkadaşlarınıza ulaştırmak ya da beğendiğiniz ve başkaları tarafından paylaşılan resimleri saklamak gibi farklı pek çok amaçla ekran görüntüsü alınması gerekebiliyor. Dijital hayatın vazgeçilmez parçalarından biri olan ekran görüntüsü alma işlemi her cihazda ve işletim sisteminde farklı şekillerde yapılabiliyor.

Android İşletim Sisteminde Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?

Android işletim sistemini kullanan cihazlarda genelde ekran görüntüsünü almak isteyen kişilerin yapmaları gereken güç düğmesi ile sesi azaltma tuşuna aynı anda basılması ile yapılabilmektedir. Bu iki tuşa aynı anda bastığınız zaman ekran görüntüsü kaydedilerek galeriye atılacaktır. Ekran görüntüsü çekildiği anda ekranda çıkan uyarı penceresini kullanarak aynı zamanda çektiğiniz resmi anında paylaşmanıza olanak sağlamaktadır.

Bazı cihazlarda ise farklı kısa yol tuş kombinasyonu kullanılması da söz konusu olabilmektedir. Samsung markalı bazı cihazlarda ekran görüntüsü almak için Güç ve Home tuşuna aynı anda basılması gerekmektedir. Sony markalı bazı akıllı telefonlarda ise Güç ve sesi kısma tuşuna aynı anda basılması durumunda ekran görüntüsü alınabilmektedir.
Android 6.0 ve daha üstü olan Android işletim sistemlerini kullanan cihazlarda ise ekran görüntüsü almak için Google Now kullanılarak ekran görüntüsünün alınmasına olanak sağlanmaktadır. Ardından home tuşuna basılı tutarak ardından paylaş butonuna basılması yeterli olacaktır. İOS işletim sistemi kullanan cihazlarda ise Güç ve Home tuşlarına aynı anda basılı tutularak ekran görüntüsü alınabilmektedir.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz