Android 2.3 Gingerbread sürümü kaldırıldı

/ 29 Ekim 2017 / 1.041 / yorumsuz
Android 2.3 Gingerbread sürümü kaldırıldı

Eski Android Telefonlara Elveda Ediyoruz

Bir dönem akıllı telefonlar için vazgeçilmez olan GingerBread gelişen teknoloji içerisinde kendine yer bulmayınca kaldırılma kararı alındı.

Akıllı telefonlar hayatımıza girdiğinden beri teknoloji anlamında çok büyük ilerlemeler kaydedildi. İlk piyasaya sürülen mobil telefon ile bugün kullandığımız akıllı telefonlar arasında çok büyük farklılıklar var. Günümüzde cep telefonları ile alışverişten bankacılık işlemlerine kadar pek çok işlemi yapabiliyoruz.

2010 yılında, Google ve Android’in iş birliği sonucu piyasaya sürülen ve 2011 yılında yapılan açıklama ile akıllı telefonların yaklaşık %50’sinde kullanılan Gingerbread işletim sistemi, gelişen teknoloji içerisinde kendine yer bulmadığı ve birçok uygulama geliştiricisinin bu işletim sistemine uygun uygulama geliştirmemesi ile her geçen gün düşüş yaşadı.

Google’ın uygulama platformu olan Google Play, 2010 yılından beri desteklediği Android 2.3 Gingerbread işletim sistemine olan desteğini keseceğini açıkladı. 2017 yılı başında bu açıklamayı uygulamaya geçirecekler. 2016 yılı verilerine göre Android ekosistemi çerisinde hâlihazırda %1,3 kullanım oranı olan Android 2.3 Gingerbread 2017 yılı itibari ile olmayacak.

Google, Android 2.3 Gingerbread’i 10.0.0 versiyonunda sonlandırarak, bu işletim sistemine verdiği desteği farklı alanlara kaydracak. Şirket böylelikle üstündeki yükü hafifletmiş olacak. 2017 yılı başında 10.2.0 sürümünü çıkartarak, Android 4.0.1 Ice Cream Sandwich’e yükseltecek.

Teknoloji dünyası yapılan bu değişikliği oldukça normal karşıladı Google Play’ın 6 yıldır verdiği desteği şaşkınlıkla izlemişlerdi. Şimdi gözler Ice Cream sürümünde, ancak onun kaldırılması için daha önünde uzun bir yolu var.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Benzer Konular

Yorum yaz