2017 Facebook Hareketli Görüntü Gif Özelliği Nasıl Kullanılır

/ 29 Ekim 2017 / 1.581 / yorumsuz
2017 Facebook Hareketli Görüntü Gif Özelliği Nasıl Kullanılır

Facebook’a GIF Güncellemesi!

Sürekli kendini yenileyen, kullanıcılarına yeni özellikler sunan Facebook, bu sefer de GIF özelliğini ile geliyor.

GIF, açılımı Graphics Interchange Format olup, Grafik Değiştirme Biçimi anlamına geliyor. Hareketli görüntü diye açıklayabileceğimiz GIF, genel olarak animasyonlarda kullanabileceğimiz gibi videolardan kesitler halinde de oluşturulabiliyor. GIF için döngü halindeki sessiz videolar diyebiliriz.

Son dönemlerde, yorumlara tepki, mesajlaşma kısmında da hikaye ve yine tepki özelliklerini ekleyen Facebook, bu sefer bambaşka bir yenilik ile çıkıyor karşımıza. İnternette oldukça yaygın olan GIF paylaşımını önce yorumlara, daha sonra da Messenger’a eklemeyi planlayan Facebook, GIPHY ve Tenor gibi sistemleri de destekleyecek. Ayrıca bulunan GIF butonu sayesinde, istediğiniz GIF’i bulmak için arama yapabileceksiniz. Yani internet sitelerinde uzun uzun aklınızdakini bulmak için uğraşmanıza gerek kalmayacak.

Facebook’taki gönderilerin altına görsel ekleme seçeneğiniz vardı. Daha sonra emojilerle tepki gösterme olanağı da sunuldu. Fakat şüphesiz ki bunlar arasında en sevilecek olan özellik, GIF ekleme özelliği olacak. Önce gönderilerde göreceğimiz uygulama, daha sonra Messenger’da da karşımıza çıkacak. Mark Zuckerberg tarafından da onaylanmış olan özelliğin, Nisan ayında beta kullanıcılarla buluşması bekleniyor.

Sürekli kendini geliştiren, yeni yeni özellikler sunan Facebook, şüphesiz ki kullanıcılarını en memnun eden dönemlerini yaşıyor. Yeni yeni tasarımları ve kullanıma sunduğu özellikleri ile gözleri dolduran Facebook’un bir sonraki değişiminin ne olacağı merakla bekleniyor.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz