Facebook Oculus Canlı Yayın Nasıl Yapılır

/ 29 Ekim 2017 / 1.508 / yorumsuz
Facebook Oculus Canlı Yayın Nasıl Yapılır

Facebook Canlı Yayın Artık Oculus Üzerinden Yapılabilecek 

Facebook tarafından geliştirilen sanal gerçeklik kiti olan Oculus için pek çok yeni özelliğin kullanıma sunulduğu ve iyileştirmelerin yapıldığı güncelleme yayımlandı. Yayımlanan yeni güncelleme ile beraber Oculus kullanan kişilerin direkt olarak bu kit üzerinden Facebook canlı yayın özelliğini kullanmalarına izin veriyor.

Rooms 1.2 Desteği Sağlanıyor 

Yapılan güncelleme ile beraber artık Oculus üzerinden Rooms 1.2 desteği de verilecek. Facebook Oculus kitinin yanı sıra Rooms 1.2 desteği Samsung tarafından geliştirilen Samsung Gear VR sanal gerçeklik gözlüğüne de getiriliyor. Yani Samsung Gear VR sanal gerçeklik gözlüğüne de Oculus Voice ve Oculus Events özellikleri yapılan güncelleme ile beraber getirilmiş olacak.

Facebook Canlı Yayın Nasıl Yapılır?

Kişisel hesabı üzerinden Facebook canlı yayın özelliğini kullanmak isteyen kişilerin Oculus kiti içerisinde yer alan Facebook Livestream özelliğini tercih etmeleri yeterli oluyor. Bu özellik kitin içinde yer alan menüde çıkmıyorsa bu durumda güncelleme ile gelen özellik henüz cihazınıza ulaşmamış olabilir. Çünkü özellik şu anda kademeli olarak kullanıcılara dağıtılıyor ve henüz sınırlı sayıda cihaza ulaştırılmış durumda.

Sesinizi Tanıyacak 

Geliştirilen Oculus Voice özelliği sayesinde kullanıcısını sesinden tanıyabilecek. Ses kullanma özelliğini kullanan kişiler Oculus menüsü içerisinde çok daha rahat ve seri bir şekilde kullanma özgürlüğüne kavuşmuş olacak. Bu özelliğin daha geliştirilen sürümünde ise hedef sesli asistan özelliği devreye sokulacak.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz