Facebook Şarjı Ne Kadar Harcıyor

/ 29 Ekim 2017 / 1.467 / yorumsuz
Facebook Şarjı Ne Kadar Harcıyor

Facebook Pil Tüketimi İle Zirveye Oturdu

Mobil uygulamalar arasında sıklıkla yüksek pil tüketimi verileri nedeniyle eleştirilere maruz kalan Facebook ve Messenger uygulamaları yapılan son güncellemenin ardından pil tüketiminde zirveye çıktı. Android işletim sistemini kullanan cihazlarda yapılan incelemelerde zaten daha öncede Facebook ve Messenger uygulamaları yüksek pil tüketim verileri ile büyük bir memnuniyetsizlik oluşturmuştu. Şimdi yapılan yeni güncelleme ile bu tüketimin çok daha katlanarak arttığı görüldü.

Facebook 10 Ocak Güncellemesi Tüketimi Arttırdı

Bazı verilerin iyileştirilmesi ve yeni özelliklerin kullanılabilmesi için 10 Ocak tarihinde Facebook tarafından yayımlanan yeni güncelleme pek çok konuda iyileştirme yapılmasını sağlarken pil tüketimi konusunda uygulamanın hanesine ise kocaman bir eksi yazılmasına neden oldu. Güncellemenin ardından etkilenene kullanıcılarının telefonlarında yer alan işlemcilerin yüksek frekansta sürekli olarak çalıştığı ve cihazın aşırı ısınarak pilin daha hızlı tükenmesine neden olduğu iddia edildi.

Hızlı Şarj Etkisi De Olumsuz Etkilendi

Cihazlarda ki pil seviyesinin büyük bir hızla düşmesine bağlı olarak cihazlarda yer alan hızlı şarj etkisinin de kısmen devre dışı kaldığı belirtildi. Bug kullanılarak sunucu bu sorunu onarmış olsa da bu onarmadan yararlanmak isteyen kişilerin mutlaka bu iki uygulamayı kapatıp yeniden açmanız gerekiyor. Bunun için de ayarlar bölümünden uygulamalar bölümüne girerek Facebook ve Messenger uygulamalarını bularak karşılarında yer alan durdurmaya zorla butonuna basmanız yeterli oluyor.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz