Facebook İzin Yas Uygulaması

/ 29 Ekim 2017 / 1.181 / yorumsuz
Facebook İzin Yas Uygulaması

Facebook Tüm Şirketlere Örnek Olacak Yeni Bir Uygulama Başlattı 

Dünyanın en büyük sosyal medya sitelerinden biri olan Facebook aynı zamanda çalışanlarına da pek çok haklar sunarak teknoloji şirketleri arasında bu alanda en iyilerinden biri olduğunu her zaman ortaya koymayı başarıyor. Facebook yönetim kadrosunun Üst Düzey Yöneticileri arasında yer alan Sheryl Sanderg tarafından yapılan açıklama ile beraber çalışanlarına yeni ebeveyn olmalarının yanı sıra yakın akrabalarını kaybetmeleri durumunda da ücretli izin vereceklerini duyurdu.

Facebook Çalışanlarına Yas Tutma İzni Verecek 

Sevdiklerini kaybeden kişilerin yas tutmalarına izin vermek amacı ile yeni bir karar aldıklarını belirten Sheryl Sanderg bu amaç doğrultusunda yakın aile üyelerinden birini kaybeden Facebook çalışanlarına 20 gün boyunca ücretli izin vereceklerini belirtirken aynı zamanda daha uzak olan akrabalarını kaybeden kişilerin de 10 günlük ücretli izin hakkından yararlanacaklarını belirtti. Yine çocukları hasta olan çalışanlara da çocuklarının bakımını üstlenebilmeleri için ihtiyaç duymaları halinde 3 güne kadar izin almalarına müsaade edilecek.

Yeni Ebeveynlere İzin Hakkı Önceden Tanınmıştı

Daha öncede bu tip örnek uygulamalara ev sahipliği yapan Facebook bundan önce aldığı kararda yeni anne ya da baba olan çalışanlarına 4 aylık ücretli izin hakkı tanıdığını duyurmuştu. Özel sektörde büyük ilkler olarak kabul edilen pek çok uygulamaya imza atan Facebook bu alanda diğer şirketlere de örnek oluşturması açısından takdir toplamaya devam ediyor.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz