Facebook Sahte haber Video Engelleme Yapay Zeka

/ 29 Ekim 2017 / 1.421 / yorumsuz
Facebook Sahte haber Video Engelleme Yapay Zeka

Facebook Yapay Zekâ İle Sahte Haberleri Engelleyecek

Çıkarılan sahte haberler ve saldırgan içerikler nedeni ile oldukça zor günler geçiren Facebook yaşanan bu olumsuzlukları engellemek adına yeni bir yapay zekâ uygulamasını hayata geçirdi. Tüm dünya genelinde özellikle de sosyal içerikli yalan paylaşımların bir anda hızla büyüyerek istenmeyen olaylara sebebiyet vermesi Facebook yönetimini böyle bir karar almaya itmiş durumda.

Yann LeCun Facebook yapay zekâ araştırma direktörü olarak projenin başında yer alırken şimdiye kadar geliştirilen program ile oldukça iyi sonuçlar alındığı da gelen haberler arasında yer alıyor. Benzer bir çalışmaya saldırgan içerikli videoları engellemek için geride bıraktığımız günlerde devreye sokan Facebook yönetimi oldukça iyi sonuçlar almış ve belirli algoritmalar kullanarak bu tip videoların virüs gibi yayılmasını engellemişti.

Videolar için kullandığı algoritmayı Facebook Live içinde deneme kararı alan firma Facebook canlı yayın üzerinden çıplaklık içeren ya da şiddet görüntülerine sahip olan canlı yayınların hemen engellenmesini amaçlıyor. Ancak projede karşılaşılan iki zorluk bulunuyor. Bunlardan ilki bilgisayar algoritması için gereken hızın elde edilmesi açıklanırken Facebook uygulamalı makine öğrenme direktörü olan Joaquin Candela bu sorunu çözebilecek teknolojiye sahip olduklarını belirtiyor. İkinci sorun ise geliştirilen yapay zekâ teknolojisinin olayları tıpkı insanların algılayabildiği gibi algılayabilmesini sağlamak ve Facebook ilkeleri için yapay zekâyı programlayabilmek olduğu belirtiliyor. Ancak yapılan ilk değerlendirmeler uygulamanın başarı ile geliştirildiğini göstermesi açısından oldukça etkileyici sonuçlara sahip görülüyor.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz