Facebook Yeni Aile Emojileri Nasıl

/ 29 Ekim 2017 / 1.329 / yorumsuz
Facebook Yeni Aile Emojileri Nasıl

Facebook Yeni Aile Emojileri İle Tepki Çekti!

Facebook iletilerinde emoji kullanmaktan hoşlanan üyeleri için yeni bir emoji setini kullanıma sunarken aslında hiç beklemediği bir tepki ile karşılaştı. Facebook tarafından “aile emojisi” olarak lanse edilen yeni emojiler pek çok aile kombinasyonu ile kullanıma sunuldu. 125 yeni aile emojisi oluşturulurken Facebook tüm ten renklerine yer verdi. Ancak oluşturulan ailelerin hepsi aynı ten rengine sahip olarak kullanıma sunuldu.

Facebook Irkçılık İle Suçlanıyor

Facebook anne, baba ve çocukların yer aldığı aile emojileri için farklı pek çok seçenek sundu. Tek anne, baba ve çocuğun yer aldığı seçenekler anne ve iki kızı, baba ve iki kızı, anne, baba ve 2 çocuk gibi farklı pek çok seçenekle kullanıma sunuldu. Facebook tarafından yapılan büyük hata ise her ailede tek bir ten renginin bulunması oldu. Emojilerin kullanıma sunulması ile beraber sosyal medyada kısa sürede bu durum yoğun eleştiri bombardımana tutuldu. Facebook cephesinden henüz konu hakkında bir açıklama yapılmazken yeni bir kodlama yapılarak bu sorunun aşılacağı gelen ilk bilgiler arasında bulunuyor.

Facebook İşin Kolayına Kaçmış 

Yaşanan sorunun farklı renklere sahip olan aile bireylerinin kodlanmasının son derece zor olmasından kaynaklandığı belirtilirken Windows 10 tarafından sunulan aile emojilerinin 52 bin tane olduğu ve bu sorunu özel bir kodlama ile çözdüğü bilinirken “Facebook işin kolayına kaçmış” eleştirileri yoğunlukta görülüyor.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz