Format atmadan virüs temizleme 2019

/ 30 Nisan 2019 / 1.657 / yorumsuz
Format atmadan virüs temizleme 2019

Windows cihazlarda format işlemine gereke kalmadan bilgisayarı virüslerden temizlemek için ne yapılır? Bugün sizlere bu konu hakkında detaylı bir bilgi sunacağız.

Bilgisayar kullanıcıları zaman zaman, virüs veya kasma ile donma sorunları için format atma gereksinimi duyuyor. Bunun için ise en son gündemde yer alan virüsler reklam virüsleri oluyor. Çok hızlı bir şekilde virüsler internet ortamında yayılıyor ve tam bir baş belası oluyor.

Virüsler nelere yol açıyor?

Birçok türde virüsler yer alırken, bilgisayarlarınıza bulaşan virüsler sizlerin dosyalarını şifreleyebiliyor. Bu bakımdan sistem geri yükleme noktaları çalışmıyor ve internet bağlantısında kopukluklar bile yaşanabilir. Siz bir şey açmadan otomatik olarak karşınıza reklamlar çıkabilir veya şifreleriniz çalışabilir. Son örnek ise Bitcoin arkaplanda üretilir ve habersizce bilgisayarınızı sömürerek zamanla öldürebilirler.

Virüsler format atmadan nasıl temizlenir?

Bu adıma başlamadan önce ilk olarak internet bağlantınızı tamamen kesin. Daha sonra zararlı yazılımı tespit etmemiz gerekecek. Sistem geri yükleme çalışıyorsa yapın. Eğer çalışmıyorsa program ekle kısmından zararlı yazılımları kaldırmayı deneyin. Daha sonra tarayıcı uzantılarında tüm eklentileri kaldırın ve geçmişi temizle kısmını kullanın.

Tüm bunlara rağmen olmuyorsa eğer, Chrome aracı Cleanup Tool programını kulanın. Regedit kısmından ise virüs uzantılarını denetleyin. Tüm bu yöntemlere rağmen sorun düzelmediyse, Windows kurtarma modunu kullanacağız.

Windows 10 kurtarma işlemi

Başlat simgesine tıklayın ve güncelleştirme güvenlik kısmına tıklayın. Şimdi ise solda kurtarma ile devam et kısmına tıklayın. Sağ kısımda işlemi başlat diyin ve dosya seçeneklerini kendinize göre seçerek her şeyi kaldırmanız da fayda olduğunu belirterek işlemi sollandırın.

Böylelikle format atmaya gerek kalmadan işlem tamamlanacaktır.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


1988 yılında İzmir'de doğdum. Elazığ Fırat Üniversitesi'nde Muhasebe bölümünü okudum. Yazarlık konusuna ise 23 yaşındayken bir hevesle başlayıp, her geçen gün kendimi bu işe bağlayarak yoluma devam ettim. Yaklaşık 8 yıldır bu işle meşgulüm. Kendi sitelerimi açıp defalarca satışını gerçekleştirmeme rağmen, editörlüğü bırakmadım. Yazmak bence para için tek değil, hobi amaçlı yapılan bir meslektir.

Yorum yaz