Fotoğrafların Çekim Tarihini Öğrenme 2019

/ 26 Haziran 2019 / 19.933 / yorumsuz
Fotoğrafların Çekim Tarihini Öğrenme 2019

Bu yazımızda çekilen fotoğrafların ne zaman, hangi tarihe ait olduğu hakkında kullanıcılarımıza yardımcı olacağız. Eski zamanlardan kalan ve sizin için tarih, kültür yansıtan fotoğrafların hangi zamanda çekilmiş olduğunu merak edebilirsiniz. İnternetten indirdiğiniz ya da ne cihazınızda, bilgisayarınızda yer alan fotoğrafların ne zaman çekildiğini merak edebilirsiniz. Bizde bu konu hakkında sizlere ipuçları vereceğiz ve merak ettiğiniz fotoğrafların tarihini öğrenebileceksiniz.

Ancak bazıları tam olarak tarihi belirtmediğini belirtelim ve bu tahminlerin yaklaşık tahminlerini bulabileceğinizi söyleyelim. Fotoğraf çekim tarihini öğrenmek için, öğrenmek istediğiniz fotoğrafı seçin ve daha sonra Google Görseller ile arama yapın. Hangi sitelerde bu resmin yer aldığı ve neden aldığına dair bilgi sahibi olabilirsiniz. Ayrıca Google Web browser alanını açarak aramak istediğimiz resmi bu alana sürükleyerek, kısa bir arama ardından tarihi resmin nereye ait olduğunu öğrenebilirsiniz.

Fotoğraf tarihini bulmak için iki site ismi daha bulunmaktadır. İlk olarak EFİXDATA (Japan Electronic Industries Development Association) sitesine giriş yaparak, http://exifdata.com/exif.php ya da yanda yer alan linke tıklayarak, bu siteye giriş yapabilirsiniz. Bu site üzerinden fotoğrafların nerede ve ne zaman çekildiğine dair bilgi alabilirsiniz.

Son olarak Tineye sitesine de bu durum için başvurabilirsiniz. https://www.tineye.com/ adresine geçiş yaparak, resmin nerede ve hangi sitelerde kullanıldığına dair bilgi alabilirsiniz. Bu sitede amaç, bu resim hakkında bilgi edinmektedir. Üst alanda bulunan yöntemler sayesinde fotoğraf çekim tarihlerini öğrenebilirsiniz.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


1988 yılında İzmir'de doğdum. Elazığ Fırat Üniversitesi'nde Muhasebe bölümünü okudum. Yazarlık konusuna ise 23 yaşındayken bir hevesle başlayıp, her geçen gün kendimi bu işe bağlayarak yoluma devam ettim. Yaklaşık 8 yıldır bu işle meşgulüm. Kendi sitelerimi açıp defalarca satışını gerçekleştirmeme rağmen, editörlüğü bırakmadım. Yazmak bence para için tek değil, hobi amaçlı yapılan bir meslektir.

Benzer Konular

Yorum yaz