Android telefonlarda Google Drive Dosya Arama özelliği

/ 29 Ekim 2017 / 1.359 / yorumsuz
Android telefonlarda Google Drive Dosya Arama özelliği
Google Drive’a Yeni Özellik Geldi 
Çok sık Google Drive kullanan kişilerin Android telefonları üzerinden bu uygulamayı çok daha etkin bir şekilde kullanmalarını sağlayan yeni bir özellik getirildi. Bilindiği üzere Google bulut depolama hizmeti olarak Google Drive uygulamasını kullanıma sunuyor. Bu uygulamayı çok sık olarak kullanan kişilerin veri saklama depolarında ise yüksek sayıda dosya birikimi yaşanabiliyor. İşte Android işletim sistemini kullanan kişilerin aradıkları dosyaları bulmaları son derece kolay bir hale getiriliyor. 

Google Arama Motoru İle Dosyanızı Arayabileceksiniz 
Yapılan yeni güncellemenin ardından bulut depo kullanıcılarının Google arama motoru kullanarak klasör ya da dosya ismi girerek aradıkları içeriğe çok daha kolay bir şekilde ulaşabilecek. Firebase App Indexing alt yapısı kullanmaya başlayan Google bu sayede artık isim ile içerik aranmasını ve aranılan klasör ve dosyalara çok daha kolay bir şekilde ulaşılmasını sağlıyor. 
Güncelleme Kademeli Olarak Veriliyor 
Google Drive üzerinden güncelleme kademeli olarak veriliyor. Bu nedenle henüz tüm kullanıcılar güncellemeyi kullanmaya başlamış durumda değil. Ancak Google yetkilileri birkaç gün içinde tüm dünya genelindeki kullanıcıların güncellemeye ulaşacaklarını belirtiyor. Uygulamanın sunduğu özelliklerden yararlanmak isteyen kişilerin Google Play Store üzerinden Google Drive uygulamasını indirerek kurmaları yeterli oluyor. Bunun ardından hesabınızda bulunan dosyalarınızı ya da klasörlerinizi ismi ile aratıyor ve IN APPS seçeneğine tıklayarak aradığınız dosyayı bulmanız saniyeler içinde sağlanmış oluyor. 

Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz