Google Güvenilir Kişiler Android Uygulaması

/ 29 Ekim 2017 / 846 / yorumsuz
Google Güvenilir Kişiler Android Uygulaması
Google Güvenilir Kişiler Uygulaması Göz Kamaştırdı
Olması muhtemel acil durum ve afet olaylarında ulaşılması gereken öncelikli kişilerin belirlendiği yeni bir uygulama Google tarafından devreye sokuldu. Trusted Contact ismi ile kullanıma sokulan yeni güvenilir kişiler uygulaması ile acil durumlarda da güvenliğinizin korunmasını sağlıyor. Son yıllarda akıllı telefon kullanıcı sayısının büyük bir hızla artması bu alanda üretim yapan yazılım firmalarının da güvenlik uygulamalarına ağırlık vermelerine neden oluyor. 
Acil durumlarda son derece işe yarayan bu uygulamalar hayat kurtarmayı amaçlıyor. Google güvenilir kişiler uygulaması da tam olarak bu işe yarıyor. Acil durumlarda kullanılması için özenle hazırlanan uygulamayı indirmek isteyen kişilerin Google Play üzerinden Trusted Contact yazarak arama yapmanız yeterli oluyor. Telefonunuza uygulamayı indirip kurduktan sonra rehberinizden güvenilir kişilerinizi belirlemeniz gerekiyor. 
Listenizde belirlediğiniz kişiler sizin durum bilginizi anlık olarak görebilecekler. Çevrimiçi olduğunuz anda bu bilgi listenizde bulunan kişilere iletilecek. Yine bu kişilerin sizden konum bilgisi istemesine de izin veriliyor. Konum bilgisi isteyen kişilere yanıt vermemeniz durumunda acil bir durum olabileceği nedeni ile 5 dakika içerisinde konum bilgileriniz listenizde yer alan ve konum talebinde bulunan kişiye iletiliyor. Yine otomatik konum göndermeyi tercih ederseniz belirlediğiniz aralıkta konum bilginiz düzenli olarak listenizde bulunan kişilere ulaştırılıyor. Uygulama özellikle de Türkiye gibi deprem kuşağında yer alan bir ülke için son derece önemli bir uygulama olarak öne çıkıyor. 

Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz