Mobil Tarayıcılarda Google+ Süper Hızlı AMP linklerini desteklemeye başladı

/ 29 Ekim 2017 / 1.083 / yorumsuz
Mobil Tarayıcılarda Google+ Süper Hızlı AMP linklerini desteklemeye başladı
Mobil Tarayıcılarda Google+ Süper Hızlı AMP linklerini desteklemeye başladı
Günümüzde büyük medya kanalları için uygulanan AMP (The Accelerated Mobile Pages) siteleri, resimleri yavaşlatmak için sayfaları dinamik olarak yeniden biçimlendiriyor, okunabilirliği geliştiriyor ve yavaş bir mobil ağda bile yükleme sürelerini yalnızca birkaç saniyeye indiriyor. Bu standart sayesinde yavaş bağlantıya sahip kullanıcıların memnuniyetleri artıyor. AMP sitelerine erişim için kullanılabilecek en son hizmetlerden biri Google + sürümü.
Mobil Chrome uygulamasında veya diğer tarayıcılarda bu özelliği kullanmak isteyenler AMP hikayelerini uygulamak için ekranın sol alt kısmında yer alan cıvata simgesine tıklayarak ayarlamaları yapabilirler.
AMP sistemi Google Haberler ve Hava Durumu uygulaması ile başarılı bir şekilde entegre edildi. Google+ ile kullanmak isteyenler için ise yalnızca mobil web sürümünde kullanılabilir durumda (özel Google+ uygulaması Chrome sabit tab düzenini kullandığı için AMP başarılı bir şekilde hizmetvermiyor). Fakat Google+’ın mobil versiyonunu kullanmak demek zaten sınırlı bir ara yüzle çalışmak demek oluyor.
Yeni AMP entegrasyonu, Google çalışanlarından John Nack tarafından ilan edildi. Başka bir Google çalışanı olan Luke Wroblewski, topluluk sayfası giriş alanlarında kişisel bir yazı yerine bu topluluk için özel olarak yeni bir kamera simgesi hazırlandığını belirtti.

Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz