Google Bing 2017 Korsan İçerik Filiteleme

/ 29 Ekim 2017 / 1.041 / yorumsuz
Google  Bing 2017 Korsan İçerik Filiteleme
Korsan İçerik Sitelerine Ait Arama Sonuçları Bing ve Google Tarafından Kaldırılacak
İzinsiz olarak içerik sağlayan korsan sitelerin engellenmesine dair son derece büyük bir adım atılmaya hazırlanıyor. Dünyanın en çok kullanılan arama motorlarından ikisi olan Google ve Bing tarafından ilk olarak İngiltere’de uygulamaya geçilmesine hazırlanan yeni uygulama ile beraber korsan içerik kullandığı tespit edilen siteler arama sonuçlarından otomatik olarak çıkarılacak. Uygulama ilk olarak Birleşik Krallık olarak anılan İngiltere, Kuzey İrlanda, Galler ve İskoçya’da uygulanacak. 
Fikri Mülkiyet Haklarının Korunmasına Öncelik Verilecek
Yapılan yeni düzenleme ile beraber Google ve Bing arama sonuçlarında çıkan maç yayınları, müzik videoları, e-kitap uygulamaları ve dizi sonuçları gibi pek çok korsan içeriği otomatik olarak ayıklayacak. Birleşik Krallık Fikri Mülkiyet Hakları Bürosu tarafından ortaya atılan ve öncülük edinilen proje Kültür, Medya ve Spor Bakanlığı tarafından da destekleniyor. Uygulama içerik sahiplerinin haklarının korunmasını sağlarken internet kullanıcılarının ise bu tip sitelerden gelen kötü amaçlı yazılımlardan korunmasını sağlayacak. Yani hem internet kullanıcıları hem de hak sahipleri korunmuş olacak. 
Yaz Aylarında Devreye Sokulacak 
Resmi kanallardan gelen talep üzerine Google ve Bing işbirliğine giderek ortak bir projede çalışma kararı almış ve bu tip korsan içerik sitelerinin arama sonuçlarından otomatik olarak çıkarılmasını sağlayacak özel bir parametre üretmek için start vermişti. VPN kullanımı ile etkisiz hale getirilebilecek basit bir müdahale olsa da yine de olumlu bir adım atılması umut ışığı oluşturdu. 

Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz