Android telefonlarda Kişisel Bilgiler

/ 29 Ekim 2017 / 1.006 / yorumsuz
Android telefonlarda Kişisel Bilgiler
Google uygulaması Android’de kişisel verileri görmeye başlayacak
Google, Android uygulama geliştiricisinin izin vermesi durumunda uygulama üzerinden kişisel verilere erişmeye başlayacak. 
Google, Firebase App Indexing yazılım geliştirme arayüzünün yeni piyasaya sürdüğü 10.0 sürüm numarası ile önemli bir gelişmeye imza attığını duyurdu. Artık yazılım geliştiriciler izin verdiği müddetçe Android telefonlardaki Google uygulaması ise kişisel kullanıcı verilerine erişebilir olacak. 10.0 sürümü ile Google, cihazdaki uygulamaya ait verileri arka planda sürekli olarak senkronize ederek kendi veri tabanını gerçek zamanlı olarak güncelleyecek. 
Bilindiği gibi iOS 9 ile birlikte üçüncü taraf yazılımlar da arama sonuçlarına entegre olmaya başladı. Apple, kullanıcıların yaptığı aramalara göre indekslediği verileri ilgili yazılım içindeki başka bir veriye de yönlendirebiliyor. 
Şimdi ise Google kendi uygulamasını Android aracılığı ile bu yapıya entegre ediyor. Kullanıcı bir şey arattığında uygulama içindeki kullanıcının oluşturmuş olduğu veriler de listelenmiş olacak. Mesela, Whatsapp içindeki kayıtlı olmayan kişi bilgiler, dokümanlar, fotoğraflar, kişisel bilgiler, konuşma içinde gönderilmiş linkler gibi aramalar indekse alınabilecek. Kullanıcılar nelerin indekslenip indekslenmeyeceğine kendileri karar verecek. Kullanıcı hesabından çıkış yapıldığında da indeksler otomatik olarak silinecek.
Bu sayede uygulama geliştiriciler, uygulamalarının kullanım sıklığının arttıracak yeni bir yola kavuşmuş olacaklar. Arama sonuçlarında uygulama içindeki bilgiler de listeleneceğinden uzun süredir kullanılmayan uygulamalar bu sayede kullanıcıya hatırlatılmış olacak.

Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz