Google Sahte haber Şikayet Bildirimi Sistemi Geliyor

/ 29 Ekim 2017 / 1.221 / yorumsuz
Google Sahte haber Şikayet Bildirimi Sistemi Geliyor
Google Sahte haber Şikayet Bildirimi Sistemi Geliyor
Son dönemlerin en önemli tartışma konularından biri olan ‘sahte haber‘ konusunda Google’dan bir adım daha geldi. Arama devi artık kullanıcıların sahte haberleri işaretlemesini sağlayacak.
Sahte haberleri tespit etme konusunda Facebook başta olmak üzere sosyal ağlar ve arama motorları önemli bir çaba içerisinde. Google da hem yayıncılar için doğru olanı yapmak hem de kullanıcılara anlamlı sonuçlar sunmak için sahte haberlerle mücadele ediyor. Daha önce YouTube tarafında gençlere sahte haberleri tespit etmeyi öğreten Google, bu kez arama sonuçlarında kullanıcılardan direkt olarak şikayet/bildirim toplayacak. Bu sayede sahte haber sitelerinin gücünü azaltacak.
Google’da arama yapan kullanıcılar, sonuçlarda çıkan haberlerin doğru/yanlış, zararlı/sahte olup olmadığını işaretleyebilecek. Kullanıcılardan alınan geri bildirimler değerlendirilecek ve kötü sonuçlar filtrelenecek. Kullanıcılar söz konusu içeriklerle ilgili yorumlarını da paylaşabilecek ki bu da Google’ın geri bildirimleri insan faktörünü de gözeterek değerlendirebileceğini düşündürüyor.
Hatırlatmak gerekirse Google, bu ay başında arama sonuçlarına bilgi doğrulama desteği eklemişti. Daha önce de dünyanın farklı ülkelerinde 115 farklı organizasyon internetteki haberleri teyit etmek için çalıştığını paylaşmıştık ki Türkiye’den de Doğruluk Payı bu isimler arasında. Teyit.org bu alandaki hizmetine geçtiğimiz yıl başlamıştı.

Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz