Samsung Talkback Sesl Geri Bildirim Uyarısı

/ 29 Ekim 2017 / 2.997 / yorumsuz
Samsung Talkback Sesl Geri Bildirim Uyarısı

Samsung Talkback Nasıl Kullanılır, Nasıl Kapatılır?

Samsung görme engelli modu olarak ta bilinen Samsung Talkback uygulaması görme engelli olan kişilerin telefonu kullanmaları esnasında sesli geri bildirimde bulunarak açıklamalar yapmaktadır. Telefonun ilk satın alındığında Samsung Talkback uygulamasının mutlaka gören bir kişinin etkinleştirmesi gerekir.

Samsung Talkback Nasıl Etkinleştirilir?

Android Talkback olarak ta anılan Samsung Talkback sesli geri bildirim uyarısı almak isteyen kişilerin telefonun içinde yüklü olan bu uygulamayı aktif hale getirmek yeterlidir. Görme engelli kişilerin hayatlarını kolaylaştırmak üzere geliştirilen yazılımda telefonunuza dokunduğunuz anda gerçekleşecek olan işlem sesli olarak söylenmekte ve bu sayede görme engelli kişinin destek almadan kendi telefonunu etkin şekilde kullanması sağlanmaktadır.

Uygulamanın aktif hale getirilmesi için ilk olarak menü bölümünden ayarlar kategorisinin seçilmesi gerekmektedir. Ardından bu sekmeden erişilebilirlik bölümünü seçerek sırası ile görme ve Talkback sekmelerinin tıklanması yeterlidir. En son Samsung Talkback sekmesini seçerek etkinleştir seçeneğini tıklayarak uygulamayı aktif hale getirebilirsiniz.
 
Samsung Talkback Nasıl Kapatılır?

Samsung Talkback açma adımlarını takip ederek sonuna gelmeniz ve Talkback adımına geldikten sonra etkinleştir yerine devre dışı butonunu tıklamanız yeterli olacaktır. Bunun ardından Samsung Talkback uygulaması kapatılacaktır. Samsung Talkback uygulaması bazı Samsung modellerinde Voice Assistant ismi ile de yer alabilmekte olup aynı işlemlerin sırası ile bu şekilde yapılması yeterlidir. Uygulama aktif hale getirildiğinde ilk dokunmada uygulamanın adı ve ne işe yaradığı belirtilirken ikinci dokunuşta ise uygulamanın aktif hale getirilmesi sağlanır.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz