Zararlı Antivirüs programları

/ 29 Ekim 2017 / 1.131 / yorumsuz
Zararlı Antivirüs programları
Güvenli Olmayan 5 Güvenlik Aracı
Bilgisayarınızı korumak isteyebilirsiniz fakat yanlış yöntemlere başvurduğunuz takdirde, zararlı çıkan siz olabilirsiniz.
Cihazınızı korumayı vadeden güvenlik programları, her zaman göründüğü kadar masum olmayabilir. Hatta bazılarının varoluş sebebi, sizin cihazınıza zarar vermek bile olabilir. Eğer bilgisayarınızda bulunduruyorsanız acilen kurtulmanız gereken 5 programdan bahsedeceğiz.
1- MS Antivirus
XP Antivirus, Total Security, PC Defender Plus, AVASoft Professional Antivirus isimleriyle de bilinen bir program. Program genel olarak, bitmek bilmeyen açılan pencerelerle sizi sıkmak, yaptığı tehlike uyarıları ile sizi birtakım ödemelere teşvik etmek. Bunu fark ettiğiniz takdirde hemen silmek isteyeceğiniz uygulama, kendini silinmeye karşı korur durumda. Bu yüzden, RKill veya benzeri bir araç kullanmanız yardımcı olabilir.
2- Mac Defender
Mac Protector, Mac Security, Mac Guard, Mac Shield isimleriyle de biliniyor. Mac için gerçek bir koruma sağlayan programa, araca ihtiyacınızın olduğu doğru. Fakat bu program yukarıdaki isimlerden hiçbirisi değil. Mac Defender önünüze sahte bir Apple penceresi çıkarıyor ve sizden, virüs bulunması sebebiyle 59 dolar ödeme talep ediyor.
3- Privacy Center
Safety Center, Privacy Components isimleri ile de bilinen program, her ne kadar masum görünse de masaüstünün ve başlat menüsünün büyük bir kısmını işgal edecek cinsten. Bu uygulamanın mağduru kullanıcılar, USB portlarının çalışmaz durumda olduğundan bahsediyor.
4- WinFixer
İnternette karşınıza çıkan, virüs uyarısında bulunan herhangi bir pencere bu aracı sisteminize kurmuş olabilir. 2009 yılından beri aktif olmayan program da pek masum değil, sisteminizde bulunuyor olabilir.
5-Security Essentials 2010
Bu yazılım, yine bir pencere şeklinde karşınıza çıkıyor. “Önemli Flash Güncellemesi” uyarısıyla, bilgisayarınıza girmeye çalışan uygulama, diğer birçok zararlı araç gibi sizi ödeme yapmaya teşvik ediyor.

Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz