Mobil Sektörün Kralı Android

/ 29 Ekim 2017 / 1.088 / yorumsuz
Mobil Sektörün Kralı Android
Android piyasanın %90’ına hakim
Mobil işletim sistemi Android 2016 yılı itibariyle kendi rekorunu kırmış durumda. 2016’nın 3. çeyrek  verilerine göre her 10 telefonun 9’unda Android işletim sistemi yüklü.
Telefon denilince ilk akla iPhone gelse de, kullandığı işletim sistemi olan İOS sadece kendi telefonlarında kullanılabiliyor. İşletim sistemi konusunda dünya liderliğinde olan Google, bu unvanını uzun süredir koruyan bir şirket. Bu unvanını gittikçe pekiştirmesinin altında büyük bir iletim devi olmasının yanında Apple’ın telefon pazarında gitgide payının azalması yatıyor.
Piyasa araştırmalarını da çok iyi yapan Google bu sayede pazar payını arttıran ve gittikçe büyüyen bir şirket haline geldi. Yapılan araştırma sonuçlarına göre 2016’nın üçüncü çeyreği sonuna göre Android telefon satışlarındaki payını %87,5’e kadar çıkardı. Strategy Analytics tarafından yapılan ve paylaşılan araştırma sonuçlarına göre kullanılan her 10 cihazdan 9’unda Android işletim sistemi kullanılıyor. Bu durum şimdiye kadar yaşanmış en büyük fark olarak tarihe geçmiş durumda.
Açık kaynak kodlu bir işletim sistemi olan Android Eylül ayı sonu itibariyle satılan 328.6 milyon cihazla kullanılıyor. İOS işletim sistemi geçen senenin aynı dönemine göre % 5,2’lik bir kayıp yaşarken Android geçen seneye göre %10,3’lük bir artış yakalamış durumda.

Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz