İnstagramda Ne Kadar Kullanıcı var, 2016-2017 İnstagram Kullanıcı sayısı kaç

/ 29 Ekim 2017 / 1.392 / yorumsuz
İnstagramda Ne Kadar Kullanıcı var, 2016-2017 İnstagram Kullanıcı sayısı kaç

İnstagram 600 Milyon Aktif Kullanıcı Sınırını Aştı 

Dünyanın en çok tercih edilen sosyal paylaşım uygulamaları arasında yer alan Instagram 600 milyon aktif kullanıcı sayısını aşarak yeni bir rekora imza attı. İlk kurulduğu dönemde sınırlı fotoğraf paylaşımına izin vererek kullanıcıların karşısına çıkan ve sürekli olarak kendisini geliştirmeye devam eden uygulama yaptığı yatırımların karşılığını her geçen gün artan aylık aktif kullanıcı sayısı ile almayı sürdürüyor.

2010 Yılında 1 Milyon Kullanıcı Rekoru Kırılmıştı

2010 yılının Aralık ayında 1 milyon aylık aktif kullanıcı rekorunu kıran Instagram aynı yıl iPhone uygulaması ile büyük dikkat çekmiş ve kullanıcı sayısını arttırmaya devam etmişti. 2011 yılının Haziran ayında 5 milyon aylık aktif kullanıcı kutlaması düzenleyen firma aynı yılın Eylül ayında ise 10 milyon aylık aktif kullanıcı barajını geçerek kırılması zor bir rekora imza atmıştı.

Facebook İle Beraber Yükselişe Geçti 

Uygulamanın rakip gösterildiği Facebook tarafından 2012 yılının Nisan ayında satın alınmasının ardından yapılan yatırımlar ve kullanıma sunulan yeni özellikler Instagram’ı daha cazip hale getirirken Şubat 2013 itibari ile firma 100 milyon aylık aktif kullanıcı sayısını aşmayı başardı. 2015 yılının Eylül ayında yapılan açıklama ile beraber Instagram aylık aktif kullanıcı sayısı olarak 500 milyon rakamı açıklanırken 2016 yılının sonunda şirket aylık aktif kullanıcı sayısını 600 milyon olarak güncelledi ve yılsonunu mutlu bir şekilde kapatmayı başardı.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz