Android mi iOS mu hangisi Daha İyi?

/ 29 Ekim 2017 / 2.117 / yorumsuz
Android mi iOS mu hangisi Daha İyi?

İşletim Sistemleri Çarpışıyor “Android Mi Daha İyi Yoksa İOS Mu?”

Teknoloji devlerinin birbirleri ile kıyasıya çarpışmaları devam ederken bu anlamda rekabetin en üst düzeyde yaşandığı iki firma olarak Apple ve Google öne çıkıyor. Apple tarafından geliştirilen İOS ile Google tarafından geliştirilen Android işletim sistemi sürekli olarak karşılaştırılıyor. Peki, bu iki işletim sistemi arasından hangisi daha iyi ve birbirlerine olan üstünlükleri nelerdir?

Android İşletim Sistemi 

Google tarafından geliştirilmeye devam edilen Android işletim sistemi Linux tabanını kullanmaktadır. Sistematik açıdan İOS ile karşılaştırıldığında çok daha açık olarak bulunmaktadır. Android işletim sisteminin en büyük dezavantajı olarak ise Linux işletim sistemini kullandığı için sürekli olarak virüs saldırılarına maruz kalmasıdır. Android üzerinden kullanıma sunulan tüm uygulamalar ise Google Play Store üzerinden indirilmektedir.

400 bine yaklaşan uygulama sayısı ile öne çıkan Android arayüz konusunda karışık bulunmakla beraber pek çok uygulamanın ücretsiz olması sayesinde daha düşük maliyetler ile uygulamalara ulaşmanıza olanak sağlamaktadır. Android işletim sisteminin sağladığı en büyük avantajlardan biride APK uzantısına sahip olan uygulamaların dışarıdan yüklenebilmesine olanak sağlamasıdır.

IOS İşletim Sistemi 

UNİX veri tabanını kullanan İOS işletim sistemi kapalı bir sistem olması nedeniyle Android işletim sistemine oranla çok daha güvenilir bir sistem olarak kabul edilmektedir. Bu sisteme uygulamalar AppStore üzerinden indirilmekte olup bu uygulamaların büyük bir bölümü ücretlidir. Güvenlik konusunda son derece titiz çalışan İOS işletim sisteminde yer alan tüm uygulamalar incelendikten ve güvenlik testinden geçirildikten sonra uygulama marketine yüklenmektedir. Kullanımının son derece kolay olması ve ara yüzünün basit olması İOS işletim sistemini daha popüler bir hale getirmektedir.

Sizce En İyi İşletim Sistemi Hangisi?


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz