Jailbreak Nedir, Jailbreak Nasıl Yapılır, Ne İşe Yarar

/ 29 Ekim 2017 / 2.239 / yorumsuz
Jailbreak Nedir, Jailbreak Nasıl Yapılır, Ne İşe Yarar

Jailbreak Nedir, Ne İşe Yarar?

iPhone kullanıcılarının artık eskisi kadar rağbet etmediği bir uygulama olsa da yine de Jailbreak hala sunduğu artılar ile uygulamalar içindeki konumunu korumaya kararlı görünüyor. Bu konuda dikkat etmeniz gereken en önemli nokta Jailbreak işlemini başlatmadan hemen önce iTunes ya da iCloud kullanarak cihazınızın kesinlikle tam bir yedeğini almak olmalıdır. Bu sayede işlemlerde yaşanabilecek olası sorunlar durumunda cihazınızı hiçbir kayıp yaşamadan eski haline döndürmeniz mümkün olacaktır.

Jailbreak Nedir?

Güvenlikten az da olsa ödün verebilmeniz durumunda iPhone cihazınızı çok daha etkin şekilde kullanmanızı sağlayan özel bir uygulamadır. Bu sayede telefonunuz elde ettiği yeni kişiselleştirme özellikleri sayesinde çok daha üstün bir performans ile kullanabiliyorsunuz. Uygulama sayesinde iPhone içinde bulunan açıklardan yararlanabiliyor ve yapılan güvenlik engellemelerini aşarak cihazınızda yer alan tüm kaynaklara ulaşabiliyorsunuz.

Jailbreak Nasıl Yapılır?

Jailbreak indirdiğiniz ve cep telefonunda aktif hale getirdiğiniz anda bilmeniz gereken en önemli konu cep telefonunuzun garanti kapsamı dışına çıkacağıdır. Bu nedenle garantisi devam eden cep telefonlarında kesinlikle uygulamanın indirilmesi tavsiye edilmemektedir.

Yine mobil bankacılık uygulamalarını kullanan kişilerin de oluşacak güvenlik açığı nedeni ile Jailbreak yapmaları kesinlikle önerilmemektedir. Uygulamayı indirip yüklemek için cep telefonunuzu bilgisayarınıza bağlamanız ve indirme yönergelerini takip ederek işlemleri adım adım gerçekleştirmeniz gerekir. Ancak bu işlemleri gerçekleştirmeden kesinlikle telefonunuzun tam bir yedeğini almanız veri kaybı yaşanmaması açısından önerilmektedir.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz