Katlanabilir iPhone Telefonlar

/ 29 Ekim 2017 / 1.672 / yorumsuz
Katlanabilir iPhone Telefonlar
Katlanabilir İphone Gelebilir
İlk olarak Samsung’un uygulama yolunda çalışmalara giriştiği katlanabilir telefon konsepti konusunda Apple’ın da patent aldığı ortaya çıktı.
Gelişen teknoloji ile evlerimizde kullandığımız bilgisayarlar ya da cep telefonları bambaşka bir yola geçti.  Cep telefonlarının ilk piyasaya sunulduğu dönemleri düşündüğümüzde bu günkü halleri ile kıyaslandığında aradaki fark hiç şüphesiz ki oldukça şaşırtıcı. Bundan 20 sene öncesinde dokunmatik telefonlardan ve bu telefonların şu an olduğu gibi internet ve TV olarak da kullanılabilme özellikleri olacağından bahsedilseydi pek çok kişi bu düşünceye inanmazdı. 
Bugün elimizdeki akıllı telefonlar ile internet üzerinden alışveriş yapabiliyor, gideceğimiz yerlerin adreslerini hatta kuşbakışı görüntülerini görebiliyor, TV ya da video izleyebiliyor, bankacılık işlemlerini halledebiliyoruz. Gelinen bu nokta teknolojide de devrim olarak nitelendirilebilir.
Fakat özellikle akıllı telefon sektörüne hem rakip hem de sektörün gelişmesi için yaptığı yenilikle ile öncü olan Samsung ve Apple firmaları bizleri şaşırtmaya devam ediyorlar.
Geçtiğimiz günlerde ilk olarak Samsung’un üzerinde çalışmaya başladığı katlanabilir telefon konsepti için Apple’ında patent aldığı bilgisine ulaşıldı.
Apple Insider’da ortaya çıkan ve ‘’ esnek ekranlı cihazlar ‘’ için olduğu belirtilen patent, ekranın ortasında bulunan menteşe ile ortadan ikiye katlanabiliyor. Bu tasarım aslında eski tip kapaklı telefonların bir üst versiyonu olarak da değerlendirebilir ancak bu tasarımın birden fazla fonksiyonun olması eski tip katlanabilir telefonun sadece fikir babası olduğu söylenebilir. Bu fonksiyonlardan biri cihaz kapalı konumdayken cihazı koruyor ve gizliyor, diğeri ise katlanmış durumda olan cihazı ikiye bölse bile ekranı görülebilir kılıyor. Bir diğeri de katlandığında kullanıcının giysilerine tutturulabiliyor.
Henüz patent aşamasında olan bu ürün yakın gelecekte karşımızda olmasa da gelişen teknoloji ile çok bekletmeyeceğe benziyor.

Katlanabilir Telefonlar Sizce Kullanışlı Olur mu?

Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz