LinkedIn CV Profili Hazırlamanın Püf Noktaları

/ 29 Ekim 2017 / 2.286 / yorumsuz
LinkedIn CV Profili Hazırlamanın Püf Noktaları

Linkedln Profilinde İşverenler En Çok Bunlara Dikkat Ediyor 

İşe başvuruda bulunmak isteyen kişilerin işi almak için çok iyi bir özgeçmiş hazırlamaları gerekiyor. Günümüzde ise CV hazırlamak isteyen kişilerin ilk tercihleri Linkedln isimli sosyal paylaşım sitesi oluyor. Bunun için ise Linkedln profillerini oluştururken işverenleri etkilemek için bazı önemli detaylara dikkat etmeleri gerekiyor.

İşverenler Ulusu Anketi Linkedln Gücünü Gösterdi

Jobvite tarafından her yıl gerçekleştirilen İşverenler Ulusu Anketi ile beraber işverenlerin artık yapılan iş başvurularını değerlendirme sürecinde ilk olarak Linkedln profillerini inceledikleri ortaya çıkarıldı. Açıklanan anket sonucuna göre her 100 işverenden 87 tanesi başvuru değerlendirme sürecinde iş başvuru formu dolduran adayların Linkedln profillerini inceliyorlar.

Yetenek Avcıları da Linkedln Profillerini İnceliyor 

İnsan kaynakları departmanlarının yanı sıra yetenek avcıları da artık Linkedln profillerini dikkate alıyor. Profil oluştururken insanları etkilemek isterseniz bunlara dikkat etmeniz gerekiyor:

1.Selfie fotoğraflarını profil fotoğrafı olarak kullanmayın.
2.Etkileyici bir başlık bulmaya çalışın.
3.Profilinizi mutlaka tamamlayın.
4.Özgeçmişinizde tutarsızlıklara yer vermeyin.
5.Unvan uydurmayın ve abartılardan uzak kalmaya çalışın.
6.Paylaştığınız ve beğendiğiniz şeyler hakkında seçici davranmaya çalışın. Paylaştığınız her şey sizin seviyeniz hakkında işverenlere fikir verecektir.
7.Tavsiye mektupları almaya çalışın ancak bu mektuplara çok fazla güvenmeyin. Bu mektupların birçoğu işverenler tarafından dikkate alınmıyor.
8.İşverenlere iş aradığınızı duyurun ve linkedln profilinizi buna göre şekillendirin.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz